Javisst ja…

Jag glömmer ju det jag hade tänkt skriva om idag – de hårda buden. Det hårdaste budet jag drabbades idag var hos tandläkaren, som konstaterade början till hål och frågade om jag ändrat kostvanor, börjat dricka sötade drycker eller något…? Nääeh, svarade jag – innan lampan tändes och den skamsna rodnaden spred sig över mina kinder. Lattesörplandet.

Inte nog med att jag gillar att dricka cappuccino (och ja, jag brukar nog ösa i en sockerbit också, om jag ska vara ärlig) – jag dricker den lääänge också. Jag tar med min cappuccino in i möten, ut ur möten, in på fikarasten och tillbaka till skrivbordet, smutt, smutt, smutt. Typiskt obra. Tandhygienissan gav mig bannor och jag fick mig en tankeställare. Take away-kaffet has got to go.*suck* Det är som att ta farväl av en gammal kär vän.

Däremot gav jag mig själv en riktig lyxstart på dagen imorse. Jag åkte hemifrån i gryningen, och anlände vid Östra Station tio i sju. Jag tog en frisk promenad genom Humlegården – och när jag  klev fram vid Stureplans Espresso House hade klockan just passerat öppningsdags, så jag kunde gå in och köpa mig en kaffe. Sen satte jag mig en liten stund, satt i egna tankar, såg på morgonstressarna utanför och drack mitt kaffe.

De som hängt med i mitt bloggande i några år, vet att jag brukat tjata om Julia Camerons böcker om att utveckla sin kreativitet, med hjälp av verktygen Morgonsidor och Konstnärsträffar. Morgonpromenaden och kaffestunden var lite Konstnärsträff, fast lite annorlunda än det Cameron föreskriver. Det var en lugn oas, en egen bubbla mitt i vardagen, och såna är värdefulla. Må det vara hänt att jag får skippa den dagliga latten (tänk vad mycket pengar jag ska spara på det!), men att smyga undan en stund på morgonen nån gång ibland ska jag banne mig göra till en god vana.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: