LC-mässan: En mer utförlig rapport

Madame La Fnejto godtog inte riktigt min summering från igårkväll som rapport från LC-mässträffen, så ålrajt – här kommer den svamligare versionen:

Det är nåt visst med pysselträffar överhuvudtaget, alla kommer kånkande med trunkar, koffertar, bagar och IKEA-säckar fullproppade med prylar – samt förstås, den närmast obligatoriska verktygs-toten. (OBS – bilden är lånad och packningen får ses som symbolisk, de flesta totar jag såg igår hade en betydligt mer explosiv (läs: sprängfylld) look.) Det var många som planerat göra som Norra Utposterna-maffian, hänga på låset kl 10, så det blev lite flaskhals nedanför den låååååånga trappan som nog ingen av oss direkt räknat med när vi packade våra tyngsta persedlar i våra scrapdesignade rullväskor… Men ner kommer man, som bekant, alltid så det löste sig det med.

La Mafia-gänget kånkade sig längst in i lokalen – närmast mässhallen/butiksområdet. Som av en händelse. Men sen var vi ganska tålmodiga, för när butikerna öppnade satt vi faktiskt kvar och arbetade flitigt på våra första kreativa verk för dagen – i säkert tjugo minuter. Det ni!

Jag är ju allmänt känd som Sveriges virrigaste människa, så ingen blir väl förvånad när jag säger att jag så småningom lyckades bränna i runda slängar 500 spänn, men jag har inte en susning om vad jag köpte. Jag blev nästan lite förvånad när jag packade upp fernstansen jag köpte, för den hade jag naturligtvis hunnit glömma…! Jag köpte på mig lite fler Basic Grey – hade ju förbeställt 29 papper eller vad det blev till sist, och fått alla utom Granola-serien, men givetvis hittade jag några guldkorn som såg mumsigare ut i verkligheten än på webben. Och så några Harvest (se tidigare inlägg). Med fyra Harvest i stashen känns det nästan som om jag kanske snart vågar sätta skärmaskinen i ett av dem. Kanske.

Sen var det de där wild-n-crazy pappren från Sassafrass Lass: ex 1, ex 2, ex 3. Bordsgrannen höjde ögonbrynen till strax under taknocken när jag kom tillbaka till vår bordshörna med dem. Kanske inte riktigt klassiska Jenny-papper, men vad fan – man måste väl förnya sig ibland?? *s*

(Däremot letade jag efter stickers och dekos i de här serierna också, men hittade inte. Chipboard-dekos ja, men jag ville ha stickers – som de jag använde på Bilar-layouten jag visade häromdagen. De var sympatiskt billiga på Tiimari när jag var där, så såna kan jag tänka mig att ha ett litet lager av. Nån som vet var dessa finns hemma? I serierna Happy Place och Fawnd of you too, framför allt.)

Sen höll jag i en stämpel med Sinnesro-bönen också, och den kändes så JAG… Men sen insåg jag att ett kort med den texten inte är så gångbart – inte ett grattis-tema direkt. Så jag stod över. Men en del av mig ångrar det lite grann. Klart att JAG borde ha en stämpel med Sinnesrobönen… egentligen. Jaja, snick-snack. Vad skulle jag använda den till?

Skapandet gick… Långsamt men bra – 2 priser när man deltagit i 2 tävlingar kan man ju inte klaga på… Men en del av mig kände mig lite snopen på slutet, jag hade hellre velat speedskapa – men jag blir så hetsad när det finns tävlingar/utmaningar – jag har bara inte förmåga att släppa det där! Så den roligaste layouten jag gjorde igår var den jag svängde ihop sista kvarten, och sen gjorde klart igårkväll. Vet inte om den är nåt mästerverk direkt, men den är helt OK. Och den var rolig att göra. När det gäller utmaningar… det blir alltid NÅNSTANS man måste kompromissa, göra avsteg från sin egen idé för att det ska passa in i tävlingsreglerna, NÅNTING som gör att layouten blir en annan än hur jag skulle ha gjort den ”själv” så att säga.

En av layouterna (den som vann första pris), den skulle egentligen ha varit till en annonsutmaning och jag utarbetade en bra idé i huvudet. Det var bara det att när jag skulle börja med den, 15.45 på eftermiddagen, upptäckte jag att jag läst fel – deadline för den tävlingen var inte kl 20 som jag trott, utan kl 16. Fat chance att jag svänger ihop en sida på en kvart – HA! Jag bestämde mig ändå för att göra den som jag tänkt mig, även om det var kört att tävla med den.

Men hur det sen var, så satt jag och stressade upp mig för det där, och kom på att det fanns en monokromatisk utmaning kvar, så om jag bara gjorde den monokromatisk så kunde den vara med och tävla ändå… Så så fick det bli. Och det blev väl inget större fel på den för det, men hade jag gjort den UTAN utmaningskriterier att hålla mig till, så hade jag velat ta en kontrasterande färg och göra detaljer i… á la Jenny.

Hm… Tja, det är väl det som finns att berätta – det var mysigt att träffa folk, prata och skratta. I vanlig ordning fick jag lite impression-overload på slutet och blev pladdrigare än en packad papegoja, så jag hoppas att jag inte svamlade alltför mycket i nattmössan…

Sen kan jag meddela att elak som jag är, har jag kommit på att alla tre layouter sen igår relaterar till uppdrag av olika slag, så det blir inget uppvisat idag öht. Sorry, folks.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: