Scrap-svammel

Jag DRUNKNAR! Jag skämtar inte, mitt rum är ett veritabelt kaos av prylar, halvfärdiga layouter, färdiga layouter, den ynka lilla samlingen med påbörjade kort som jag tänkt göra till RosaBandet-försäljning (måste göra ett ryck ihelgen, annars får jag nog lägga projektet på hyllan, och det skulle inte kännas nåt vidare…), + diverse junk jag inte orkat sortera in på härför avsedd plats efter de senaste kreativa eskapaderna. Här måste till krafttag.

Dessutom funderar jag på att rensa. Varför har jag en samling med 150 mönstrade papper? Jag använder ändå bara en liten saming som ligger i papertakern och åker fram och tillbaka till alla träffar. Och scrapsen. Och HANDLAR papper som om det inte finns en morgondag. Fast lagret bara sväller. (Och produktionen är därtill skrämmande låg – men det låtsas jag inte om!)

Så – jag ska köra lite garageförsäljning till stackars intet ont anande grannar (vinkar!), sen drar jag med mig resten till HG4 nästa lördag och det som blir över sen åker ut på Tradera. Suck. Ibland kan jag inte låta bli att tänka att det är MINST lika mycket pyssel med kringaktiviteterna som med själva skapandet…

Äh, ska gå och ta hand om kids och kök och sånt, så ska jag se om jag kan städa fram lite skaparlust för aftonen sen. Det ligger några synnerligen mumsiga papper här brevid mig på skrivbordet – Basic Grey och Sassafrass Lass i mustiga härliga färger.

Gah – måste göra en beställning på Cardstock också. Det är ju det jag faktistk ANVÄNDER, i stället för att bara köpa och lägga på lager… Fast det är lite jobbigt, jag har ju mitt obegripliga lagersystem som inte ens jag själv kan hålla i huvudet. Eftersom jag faktiskt HAR fått frågan, så åkejrå. Här kommer min lista på basfärger:

Java (mörkbrun)
Vanilla (cremevit)
Twig (beige)
Kraft (kvistpapper)
Hillary (papegojgrön)
Nightmist (mörkblå)
Cajun (brunröd)
Pomegranat (granatäppelröd/hallonröd)
Candle (varmgul)
Yam (orange)
Raven (svart)
White (gissa?)

Favoriter bland övriga färger är: Pauly-poo (varmblå/pool-blå), Saltillo (röd-orange), Pickle (gulgrön)… mfl. De här kulörterna klarar jag mig bra med. Det händer att jag saknar någon nyans, men… det är ju ingen exakt vetenskap, så det går att ordna så att en nästan-rätt ser rätt ut.

***

Nu ska det sista av förkylningen med våld drivas ur systemet. Jag har gjort aioli. Stark som satan är den – men god! Ska duka fram lite pyssel till TV-rummet också. På 70-80-talen dukade mamma och pappa med tv-kanna och hembakat – nu 2008 dukar dotran med papper, verktyg och foton…!

Jag har en drös layouter liggande – till och med nån jag skulle kunna visa upp direkt. Undrar om jag ska försöka få en kvart vid skannern nån gång i helgen…?

Annonser

2 Responses to Scrap-svammel

 1. Anna-Carin skriver:

  Du som brukar säga att jag är strukturerad. En hemlis: det är jag inte när det kommer till cardstock. *s*

  Jag köper hejvilt färger och strukturer. Men efter din eminenta lista så infinner sig en fråga: var handlar du oftast cardstock? Alltså favvobutiken med störst sortiment. Fast jag kan nog redan gissa mig till svaret….. 😉

 2. Rana skriver:

  Gissa var JAG var härom dan! På scrapping-pyssel-kväll minsann, och träffade ”dina” människor. 🙂 Jag satt såklart där och målade, men jag fick vara med ändå.

  Kram till dig. Beskrivningen ovan känns igen som fan, men med andra prylar.

  /Rana

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: