To BIA or not to BIA…

Vem fan behöver impulskontroll? Ähh, jädra överklassfasoner… Imorse satt jag med lillkillen och tittade i ett album. Han hade ramlat ur sängen vid fyrasnåret, och jag gick in och la mig i hans säng och försökte få honom att somna om, men efter otaliga vändor för att hämta vatten och jag vet inte allt, så vaknade jag likförbannat av att han steg upp kl 5. Så där satt vi och tittade i mina scrappade fotoalbum.

Dagis hade tagit upp att de inte tycker att han svarar riktigt på kommunikation, och att han inte verkar ta del i gruppen när det gäller just kommunikationen – däremot i lek och glädje. Men med mig pratade han, pekade i albumet och sa ”Assel glat. Mullen glat.” (Axel glad. Munnen glad.) och ”Än, få, tje, fäm, suja” (1,2,3,5,4) och i mitt tycke kommunicerade hur bra som helst. Och jag tänkte att han borde ha lättare album att bläddra i än mina stora tunga A4-pärmar… Och drömmen om en Bind-it-all väcktes till liv efter en tids slummer.

När BIA:n kom var mina ögon stora som tefat och dreglet hängde likt… nåja, vi ska väl inte gå in på detalje, men jag ville VÄLDIGT gärna ha en. Värsta bästa grejen ju – en maskin som binder in små häften och böcker och album med ring-…vare-nu-heter – snyggt och prydligt. Men 600 spänn, huva. Och sen började alla andra köpa såna, och jag tänkte – ”äh jag kan väl låna om jag behöver”. Men nu har det gått – ett år? Ett halvår åtminstone? sedan dess och det är bara att inse – jag lånar inte. Jag får mina briljanta idéer och då vill jag skrida till verket BUMS. Nyckelordet är att ÄGA sina grejer.

Däremot äger jag en massa grejer som bara ligger och samlar damm, så eftersom jag ska på träff imorgon och tänkte jag skulle pracka på dem lite gammalt junk jag vill bli av med, samlade jag ihop en hög med grejer – och tänkte att grannfrun kanske ville ha lite första tjing på grejerna. Det ville hon. Så med det hon köpte ikväll och MCP-kittet jag sålde igår, så kan jag knalla in på Skapa imorron och köpa en BIA över disk om jag vill! Som sagt – vadå motstå sina impulser, varför då? ;o)

Jag vet, jag är en djupt störd människa.

2 Responses to To BIA or not to BIA…

  1. ylva skriver:

    inte då, du vill ju bara göra något för din son ;), eller hur? och det kommer nog att lossna för honom på dagis också. min son var likadan och nu kan de inte hejda honom *lol*. ser fram emot intressanta album nu då…

    fast överklassmaner förresten? inte behöver överklassen impulskontroll heller :p .

    kram kram,

  2. Grannen skriver:

    Världens bästa talesätt lyder: ”When in doubt – BUY!” 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: