Favoritbild från semestern

Ja – en av favoriterna från semestern måste definitivt bli den här bilden. För det första tycker jag att det här kvarteret är så himla vackert! Och det är ett kvarter, ett äkta och levande – folk bor här, har sin ytterdörr rakt ut över havet, hänger sin tvätt på linor över vågorna och tar båten in till kajen. Råcoolt. Tror att jag tagit fler bilder härifrån, så det kanske kommer mer – men inte ikväll, jag måste sova!

Och så måsen dårå. Han som tittar – och flyger! – rakt mot kameran. En liten linslus i tidiga morgontimman. Jag smet från familjen en morgon – en av de sista morgnarna vi var där, och tog kameran på stadspromenad. Himmelskt. Mest för promenaden – men även för bilder som denna. En minnesbild som får mig att le!

***

Det blir mycket bilder just nu. Jag har inte så mycket att säga, faktiskt. Jag börjar på några inlägg då och då – men det blir mest gnäll, så då deletar jag eländet. Jag orkar ungefär fram till fyrasnåret på eftermiddagen, sen säckar energidepåerna ihop som en pyspunka, och en mörk matthet väller in. På morgonen har jag kraft och mod flytande i ådrorna och sjungande i själen igen. Fram till fyrasnåret sisådär, när pyspunkan gjort sitt.

Jag har funderat på om jag ska försöka spara min energi, snåla med den och försöka gömma undan den lite – men det verkar inte funka. Det hjälper helt enkelt inte. Jag kan inte påverka pyspunkan, den lever sitt eget liv. Det enda jag kan göra är att hinna göra så mycket som möjligt innan det tar slut, maxutnyttja energin medan jag har den. Det funkar. Enda nackdelen är att när man väl fått upp farten blir smällen hård när det tar stopp. Men vad fan. Som huvudpersonen Andy Dufresne säger i min favoritfilm Shawshank Redemption: Get busy living, or get busy dying.

(Har du inte sett Shawshank Redemption – tror att den svenska, synnerligen andefattiga, titelöversättningen är ”Nyckeln till frihet” – så ila iväg till videobutiken bums, eller senast imorron, och bättra på din själsliga allmänbildning. Det är en god berättelse som sätter snurr på den segaste av hjärnor! Och hjärtan, kanske. Jag ska baske mig se om den själv snart, bara för att den är så jäkla bra! Skullel vilja läsa den också, men lär mig aldrig vilken av Kings novellsamlingar den ingår i…)

Hursomhelst – det blir nog lite fotofrossa här ett tag. Tills jag hittar några ord värda att skriva ner igen. Jag gör min sedvanliga Schwarzenegger-sorti: I’ll be back.

Annonser

One Response to Favoritbild från semestern

  1. Linda skriver:

    Helt underbar bild, fantastiskt hus, som jag på något sätt kan identifiera mig med (för att jag ser ett okonventionellt ordnat kaos som någon faktiskt trivs i, kanske, gillar att det är så levande). Och så fågeln, som flyger rakt emot kameran. Wow.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: