Scrapf… förlåt Lyxfällan på TV

När Fnattan tipsade om att Lyxfällan ikväll skulle handla om en scrappare, var jag ju tvungen att kasta mig över TV:n för att se… eländet. Med en utestående scraporder på 1200 spänn (som INTE levererades idag, tusan också, ska man behöva vänta ända tills imorron på sin BIA??) är det klart att man känner viss förbindelse med en scrapsyster som förköpt sig…

Så, nu sitter jag här och rannsakar mig själv och mitt scrapshoppande. Det jag kan säga till mitt försvar (!) är väl att jag mestadels har en rätt hög produktion, och att jag inte på snart 4 år på allvar funderat på att lägga hobbyn på hyllan. Tillfälliga svackor ja, men herregud – man är väl inte mer än människa… Det första jag tänker när jag köper nåt nytt ÄR vilka snygga grejer jag ska göra med det jag köper och hur roligt det ska bli att skapa med det jag köpt. Fast sen tröttnar jag ju ganska fort…

Och det är klart att har man 17 alfabet så får jag ju scrappa i mååååånga år innan vart och ett av dem hinner motivera sitt inköpspris på 500-1000:-… Å andra sidan – just alfabet och maskiner (typ BIA:n) har ett rätt hyggligt andrahandsvärde, så även om jag säkert inte får igen ALLT jag lagt ut på dem, så kan jag nog få ner dem till ett rimligt pris-per-användning. Om jag nu skulle vilja skiljas från mina stans-bebisar, förstås… det lär väl AAALDRIG hända!

Nu har programmet mer eller mindre passerat medan jag suttit här och skrivit. Jag förfasade mig över att de snodde ALLA pengar från ”shopping” kolumnen – nu var ju den där tjejen kanske inte så intresserad av scrappingen i sig, men… Det vore mer realistiskt om de lärde henne (och tittarna) att handla utifrån en budget, när pengarna är slut så är pengarna slut. Jag menar… Nu kommer Lyxfällan inte över tröskeln i mitt hus, den saken är klar, men om de skulle försöka sig på att strypa min scrapbudget till 0:- i månaden… Pffff! Rak höger får man för sånt. Don’t touch my scrap-budget! Däremot skulle man väl få dra ner till absoluta förbrukningsmaterial, om pengarna började tryta.

Några scraptjejer – nu minns jag inte vilka det var? – började med nåt system där varje skapat alster motsvarade si och så många pengar att handla för. Men det var länge sen jag såg nåt om det där – betyder det att det inte funkade? Principen är ju annars rätt bra – om man ska dra ner till att shoppa vad man faktiskt förbrukar.

Och just för att jag investerat i dyra verktyg och maskiner medan jag haft råd – skulle nånting hända nu, som gjorde att jag skulle behöva dra ner min budget till minimum, så skulle jag nog kunna göra ganska mycket med de verktyg jag redan har – och kunna klara mig med… säg papper och limprodukter för en hundring i månaden, kanske? Eller ännu mindre kanske – egentligen. Ärligt talat tror jag att jag skulle kunna scrappa i flera år utan att köpa ett endaste papper, pappersstashen är nypåfylld och scrapsväskan hotar explodera… Så säg lim för 25 spänn i månaden, så börjar vi snacka bister verklighet…! ;o)

(Fast apropå lyxfällan, nu var dagens familj inte så skuldsatt att de behövde loppissälja sina ägodelar som det varit ibland, men det hade varit lite jobbigt om de hade tvingat henne att sälja av sina scrapsaker på Tradera eller nåt – och alla Sveriges scrap-män skulle börja inse vad grejerna egentligen är värda… *hela scrap-sverige rodnar NU!* Och ja, jag inser att jag jus resonerar som om jag behöver ett besök av Lyxfällan, för att ta itu med min skuldproblematik kring scrapshoppingen. Ähum.)

Annonser

One Response to Scrapf… förlåt Lyxfällan på TV

  1. Catharina skriver:

    Men du, den här tjejen hade ju MASSOR med saker som såg ut att ligga oöppnade (säkert stylat av producenten iofs), och hon hade gjort ”kanske 10” layouter, eller hörde jag fel? Så hon drevs helt klart mer av shoppingen än av skapandet. Men hon är nog inte den enda i scrapsverige!

    Och ja, det var verkligen tur att de inte fick henne att sälja t.ex. QK-alfabet på Tradera 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: