Gröna fingrar…

…har jag aldrig haft, och lär aldrig få. Men just nu kan jag meddela att mina fingernaglar är läckert ormgröna… Jag har faktiskt varit på mitt livs första manikyrbehandling – inte för att få naglarna målade förstås, men för att mina nagelband var så hemska att jag inte visste var jag skulle börja för att få ordning på dem igen. Jag tyckte mig höra tjejen som gjorde manikyren dra lite efter andan och först efter en liten paus lyckas pressa fram: ”Det här är jättevanligt. Faktiskt. Jättevanligt.” – eller också var det bara inbillning.

Hemska var de i alla fall. Torra och fnasiga och trasiga och eländiga. Nu är de… nog fortfarande rätt torra, ”helst ska man smörja två gånger om dagen” påstod hon! (Mmm – eller hur tänkte jag.) Men jag får väl försöka göra det mer än 2 gånger om året eller vad det kan bli som jag lyckas komma ihåg det… Om jag bara hittar den smörjan jag har, den är rätt bra har jag för mig…

Sen när det blev tal om nagellacker, så ville jag ha ett läckert brunrött – men nåt sånt hade hon inte. Kärringrött och kärringcerise och kärringlila fanns, men ingen läcker brunröd som jag ville. Så då blev det grönt. I ren protest. Det var i alla fall mer jag än kärringfärgerna…

***

Idag har jag – trots att jag VABat med hostiga, febriga och snoriga pojkar – haft en riktigt produktiv dag. Inte så att jag fått så vansinnigt MYCKET gjort, men jag har fått sparkat liv i två gamla surdegar åtminstone så pass att respektive boll satts i rullning. Det är bra. Har några såna puckar kvar, men att ha fått styrt undan två var ett klart godkänt dagsverke.

Nu väntar jag bara på att Envisa Lillsonen ska ta och somna nån gång, så att jag kan få gå ner och peta i mig nåt ätbart – jag är HUNGRIG!

Annonser

One Response to Gröna fingrar…

  1. Elina skriver:

    Grönt är skönt! Och jag har också hemska naglar och nagelband.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: