Skärmsläckarstress

Jag har en jätterolig skärmsläckare på min dator. Under semestern hade vi skärmsläckaren som TV-underhållning och tittade i evigheter. (Läsekretsen spärrar upp ögonen och höjer ögonbrynen till strax under hårfästet: En slärm-… släckare..?!) Jo, den här skärmsläckaren är rolig för den letar fram slumpmässigt utvalda bilder bland alla jag har på datorn och visar i ett bildspel. Det är jätteroligt, jag har ju – ähum – några bilder på datorn, det är inte så att jag kan komma ihåg alla bilder jag har.

Men nu har jag upptäckt att det finns en stressfaktor i det där också – i skärmsläckaren ser jag en massa fina bilder som jag inte visste att jag hade, och då har jag ju ingen aning om när den bilden är i från, och var den finns… Bland alla 28.000 bilder på datorn. Eller nej, nu har jag ändrat så att den bara söker bland årets bilder (den hängde sig en gång i kvarten när jag hade den inställd på ALLA bilder), så då är det ju bara knappt 6000 bilder… Men ändå.

Nyss fick jag syn på ett ljuvligt porträtt av Axel, kort skärpedjup och en annorlunda vinkel – men när tusan är den tagen? Vilken månad ska jag börja leta i? Gah… Jag får försöka vinna storkovan på hästar eller nåt, så jag kan leja nån att rensa genom mina bilder, märka med etiketter och helst betygsätta dem också när hon/han ändå är i farten. Jag börjar så smått inse att jag aldrig kommer att hinna göra det där.

(Note to self: Glöm inte köpa en externdisk för bildförvaring, snart är El Maco ohjälpligt full!)

***

För övrigt: Nu är jag frisk, men kidsen är sjuka fortfarande. Så mitt tillfrisknande firas med fortsatt exil i ett hem som stinker av… nej, jag ska bespara er. Tack å lov att min egen mage tillvants vid koffein igen, så att jag åtminstone kan dränka rastlösheten i kaffe…!

Men – jag har sovit bra i natt, vaknat med jävlaranamma i magen och dessutom lyckats ta mig i kragen och ringa ett länge uppskjutet samtal. Lite stökigt med kidsen stökande i bakgrunden, men i det här fallet gjorde det inget – och nu är det gjort. En viktig sak att bocka av från listan. Om jag nu hade fått min Checkbox-die nån gång…

Annonser

2 Responses to Skärmsläckarstress

  1. Per Stromsjo skriver:

    När tusan den är tagen? Kanske skulle ha ett litet datum i bilden? Aj, slå mig inte…! 😉

  2. Grannen skriver:

    Vet du vad – jag hörde nyligen att det finns en hemsida där man kan lägga upp sina bilder, och så kan företag köpa dem för att använda till vad det nu kan tänkas vara, reklam för sig själva eller så. Du som tar så bra bilder och har så många – du kan ju tjäna pengar på detta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: