After the mess…

Joråvars, jag pallrade mig iväg till stan och sedermera Kista för att gå på mässa. Allergireaktionen imorse sinkade mig i några timmar, men när jag fått lite mat i mig och vilat en stund så var jag fit for fight igen. Helt galet. Men det funkade. Sjukvårdsupplysningen dillade om skonkost, men jag tog en kaffe på stan, det gick hur bra som helst!

Men mässan dårå. Det första jag tänkte när jag kom in, var hur likt sig det var. Trots att de flyttat 2 mil till nya lokaler kom ungefär samma utställare, med ungefär samma artiklar i ungefär samma ordning som vanligt. Sen upptäckte jag att jag hade svårt att hitta scrapföretagen, så då fick jag revidera den känslan. Men ändå. Garnföretagen sålde samma ulliga mångfärgade nystan, marknadsförda med samma uppstickade färggranna sjok som jag redan, lite frånvarande, nypt i vid varje Syfestival… Det var verkligen som att komma hem – typ.

Handlade jag tills plånboken vred sig i vånda och kved om nåd? Ja. Lyckades jag villa bort mig bland de 6 scrapföretag som fanns, leta flera gånger hos vissa och nästan helt glömma bort andra? Ja. Begick jag misstaget att handla hos fösta företaget, bara för att hitta alltihop billigare hos de andra? Japp.

Och sist men inte minst – den eviga nyckelfrågan: Var det värt inträdet? Nej.

Det är det aldrig, egentligen. Det är helt klart samma företag som driver Kistamässan som drev Sollentunamässan, och de gör det helt i avsaknad av personlighet, service och stil. Jag får varje gång en känsla av att allt är hysteriskt dyrt – fast väldigt, väldigt billigt, om ni förstår vad jag menar. Jag menar – om man nu bygger en ny mässhall som säkert kostat åtskilliga miljoner – varför måste foajen fortfarande se ut som en överdimensionerad skolmatsal? Varför kan man inte lyckas klämma in ett vettigt café någonstans – har man överhuvudtaget hört talas om latte-revolutionen? Förstår man att man missar en helt given chans att tjäna pengar (och fenomenet ”tjäna pengar” verkar de ju ha snappat upp, åtminstone), genom att ha en liten sunkig cafeteriahörna, där ingenting vare sig ser trevligt eller smakfullt ut, och bara de mest kaffedesperata slår sig ner frivilligt.

Så nej, inträdet var inte värt 120:- den här gången heller. Det var ett dyrt nöje, som alltid, men det ÄR ju lite tradition. Klart man måste gå på Syfestival…!

***

Vad jag köpte? Ja, först av allt snubblade jag på en råååsa ziparound-pärm för Quickutz. Min pärm för Classic-alfabeten ser ut som en övervuxen vattenmelon i rosa plast, och väger lika mycket. Den är helt enkelt lite överfull, skulle man kunna säga. Jag har tänkt att jag behöver en till, och de tillverkas ju inte längre, så de börjar bli svåra att få tag i. Så jag impulsköpte en på mässan. Nu har jag fyra, och fler FÅR jag fanimej aldrig behöva! (och det har jag AAAALDRIG sagt förut, så det så!)

*drömmer mig ett ögonblick tillbaka till den tid då jag hade ALLA mina dies i tote-väskan, förvarade utan pärmar, i hopbundna die-fickor… Det var tider det.*

Sen hittade jag papper ur en kollektion jag aldrig sett förut – My Mind’s Eye Dreamy 2-kollektion. Helt ljuvliga färger och papper, jag blev alldeles kär och lycklig!

Och så – jag som inte gillar Primas vare sig blommor eller papper, hittade också en av deras kollektioner som föll mig rakt i hjärtat (nån som blir förvånad?!):

Och så några ark små pyttiga bokstäver som jag ska försöka komma ihåg att slita fram när jag inte orkar dra fram tången och nåt skinni-mini-alfabet.

Och så sist men inte minst – nådastöten för novemberkassan:

Cuttlebugs embossing- OCH stansdie Majestic Crown. Jag tycker den var hutlöst dyr, men eftersom jag aldrig slutar vilja ha den ändå, tyckte jag att jag lika gärna slå till. Dessutom tror jag att den kostat lika mycket de senaste 3 syfestivalerna, och jag har velat ha den på varenda en, så då måste väl inflationen åtminstone ha gjort något med priset, tycker man..? Nu har jag den i alla fall, och nåde mig om jag inte använder den!

***

Fast ikväll ska jag nog fortsätta måla på min art-journalingbok. Det är galet roligt, men vilken herrans tid det tar! Eller är det jag som är långsam? Har fortfarande inte gjort klart bakgrunden jag började på igår, än mindre börjat på själva temat… jaja, jag får gnola på långsamhetens lov medan jag håller på!

Annonser

5 Responses to After the mess…

 1. Mimmi skriver:

  Härliga papper, det står verkligen ditt namn på dem! 🙂
  Skönt att du kom iväg ändå, jobbigt det där med mediciner och biverkningar.
  Håller med om inträdet men man ”står ju ut med det” för att få gå och plocka lite bland sakerna.
  Jag är med ivår igen!

 2. Hattifnatt skriver:

  Wow, vilka papper – föll mig också i smaken! Stjärnor is the shit! Trevlig shopping rent allmänt ser det ut som, faktiskt.
  Jag sitter här med min utställarbricka runt halsen, ska strax åka iväg och göra ett försök att jobba. Det börjar kännas bättre men det är en bit kvar till helt frisk.

  Ha en bra dag, vännen! KRAM!

 3. Laila skriver:

  *dregglar lite på dina papper*

  Funderar fram och tillbks på hur jag ska göra med mässan. Både vill och vill inte. Hade ändå hoppats på att det skulle vara några fler scrapföretag där (säger jag och så ställer inte vi ut…)

  Du kommer att ha mycket glädje att kronan! Åtminstone har jag lekt med den en hel del. .-)
  Den blir så fin

  PS. Du har en liten twinklings som väntar hos oss

 4. Anna-Carin skriver:

  Men du! De där papperen var ju underbara! *vill ha*

 5. Catharina skriver:

  Jamen visst är det konstigt, varför kostar det ens att gå in som privatperson på den sortens mässa, där företagen ställer ut för att sälja?! Och dessutom betalar ju utställarna. Det kunde kosta 50 kr att gå in tycker jag, men visst, jag är ju självklart partisk i frågan… Var på UnderbaraBarnmässan i Älvsjö och hade fått en fribiljett. Skönt eftersom bara parkeringen kostade 70 kr.

  Det känns snålt att gnälla förstås, man väljer ju själv om man vill gå dit… Men det förtar glädjen lite grann.

  Tråkigt att höra att mässan inte kändes ny och fräsch, men du hade köpt väldigt fina papper i alla fall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: