Allergisk reaktion

Kroppen är en märklig sak, en märklig plats att bo på. Hur den reagerar, agerar och svarar på alla tokigheter vi utsätter den för…

De sa faktiskt åt mig, både hos läkaren och på apoteket, att man måste ta antibiotika-tabletterna tillsammans med mat. Men jag hade ju bråttom, det var drop-in-frukost på dagis, men DÄR ville jag ju inte sitta och ta tabletter, så jag tog tabletterna hemma – på fastande mage. Jag skulle ju äta frukost. Sen.

Det tog ungefär en halvtimme, jag hade hunnit klä mig själv och barnen, borsta allas tänder och få på alla ytterkläder, mössor, vantar och förbannade kardborrekängor som jag blir galen på varenda morgon. Jag var glad, mådde bra, kände mig inte mer stressad än normalt – det var helt enkelt en bra morgon. Jag hann knappt halvvägs, på cykelbanan utanför bortersta huset på vår gata slog det till och jag hann tänka ”gud så illa jag mår, var kom det ifrån?” och sen var det kört.

Jag kr**tes på gräsremsan mellan cykelbanan och bilvägen, ringde i panik till sambon att han måste ta över barnen, och tog mig sedan hem på något sätt. Några vändor till med Gustavsbergsexpressen – alla lika plötsliga som den första – och sen kände jag äntligen att det var över. Borta. Kroppen är fortfarande matt och adrenalindarrig, men jag mår ganska bra. Kan nog glömma att ha fått så mycket antibiotika i mig idag, men det skiter jag i just nu, är bara så glad att den där akuta illamåendekänslan är borta.

Och så blir jag fascinerad. Av denna märkliga kropp, hur den reagerar och agerar – helt utan att fråga mig, vilket är en herrans tur för den är ju helt uppenbart smartare än vad jag är. Och på något absurt sätt av hur kraftfullt den reagerar, för att reglera skadan av det idiotiska jag råkat utsätta den för. En märklig plats att bo på, den saken är klar.

***

Nej, egentligen tror jag inte att det var en allergisk reaktion jag fick, snarare en reaktion i största allmänhet på att ha behandlat min kropp så idiotiskt som jag gjorde – och det efter att redan ha tärt på marginalerna genom att knalla omkring med en pågående infektion i systemet i så många veckor. Sa till sjukvårdsrådgivningen att jag aldrig hört talas om kräkningar i samband med antibiotika, men hon kopplade ihop det med magsjukan i förra veckan och tyckte inte alls att det var konstigt om jag är extra känslig just nu.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: