Art journaling

Jag vet inte hur många år jag har beundrat art journaling. Jag läste (och praktiserade) Julia Cameron och skrev om det i min dåvarande blogg, och fick tipset att läsa Moonlight Chronicles, som en kreativ mix av skisser och text – och därifrån tror jag att jag googlade mig vidare. Detta var många år sedan, ganska långt innan jag på riktigt hittat tillbaka till mitt eget skapande – då var jag fortfarande fast i prestationsångestträsket. Följdaktligen blev de första stapplande försöken att göra en egen art journal ett kapitalt misslyckaden – jag gick in i projektet som en Duktig Flicka, med en bild i huvudet, och ambitionen att skapa något vackert och spännande och unikt.

Efter att ha sänkt mitt första försök i havsens djup, beslöt jag att art journaling inte var något för mig, utan något för folk som är ”kreativa på riktigt”.

Så småninom lossnade det i alla fall, skaparlusten och den kreativa längtan och prestationsmonstret fick se sig besegrat och krypa tillbaka under den sten det en gång kommit ifrån. Men någon art journal hara det aldrig blivit – inte förrän nu. I augusti länkade jag till iHannas underbara Moleskin (en av dem, rättare sagt), och ilade raskt ut i handeln för att köpa mig en egen, gjorde också stor affär av att GÖRA mig en egen, eftersom den Moleskin-bok jag fick tag på inte var samma snitsiga modell som Hannas, men sen bidde det inte riktigt färdigt (fast jag har tänkt, nu när jag köpt BIA, att jag ska göra klart den jag började göra – kruxet då var nämligen själva inbindningen, och med BIA i huset är ju det kruxet löst!)… Kort sagt, jag har i vanlig ordning hittat på en massa krångel åt mig själv, så att jag fortfarande inte börjat BARA GÖRA.

Ikväll hade jag ett OTROLIGT skaparbehov – men ingen direkt energi att släpa fram scrapsaker och foto och grejer – så idag blev det äntligen av. Jag hade skissat på en försättssida i min akvarell-moleskin, så jag färglade den, accentuerade med penna och klämde dit någon liten dekoration. Sen gick jag på bakgrunden på nästa uppslag, medelst stämpel, penna, maskning och akvarellfärg. Det är SÅ roligt! Det är kreativt smågodis av allra bästa slag – jag ser nu när jag läser iHannas blogg ikväll (i jakt på länken ovan – kvinnan har ju bloggat sen tidernas begynnelse, så jag hann hitta mycket roligt innan jag snubblade på länken jag sökte!) att vi lägger helt olika betydelse i ordet art journaling – men det är ju också det som är så häftigt. Jag har en vision av vad jag vill göra, och den ska få växa fram i sakta mak. Nu tror jag att jag kanske kommer att göra några sidor i rask takt, bara för att jag nyss kommit igång och tycker att det är så himla roligt just nu. Men sen kanske den blir liggande ett tag – men det gör inget.

Jag tror också att mina främsta redskap kommer att bli penna och akvarellfärg. Och stämplar! Men det kanske också ändras, vem vet? ÅHH! Jag var lite missnöjd med första/försättssidan, men NU kom jag på vad som fattas, eller hur jag ska lösa nakenheten, så att säga – akvarell + tandborste-tricket, som jag skrev om i Pappersbitens blogg häromdagen. Det blir perfekt! Iiiih, det är så roligt – jag skulle egentligen vilja slita fram alla grejerna igen och köra hela natten lång, men något säger mig att jag skulle ångra det imorgon…

(För övrigt är jag fortfarande helt matt av CocilanaEtyfin-dosen (hostmedicin, starka grejer) jag tog tidigare, trots att det snart är dags att ta en ”hutt” till, inför sänggången!)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: