Great minds think – unlike?

Meh. Jag blev riktigt irriterad på första lektionen i kursen idag. Först blev det förskjutet en dag, och när det väl börjar – då ägnas hela första lektionen åt HUR man ska skriva ut de PDF-er med fördesignat material som Jessica Sprague fixat för kursen, HUR man ska klippa ut små etiketter och HUR man ska sätta i dessa i princip  färdigtuggade munsbitar av kreativa halvfabrikat i en storleksanpassad pärm av troligen sponsrande fabrikat. Tur att jag inte betalt något för kursen – då hade jag verkligen gått i taket.

Och det som slår mig är hur olika folk tycker och tänker. Det finns ju uppenbarligen folk som tycker det här är fantastiskt, stimulerande, spännande och utvecklande – jag begriper inte hur de tänker, men visst, fine. Jag hade räknat med minnes- och associationsövningar, olika metoder att sätta sig i kontakt med sina bortglömda minnen och en funktionell struktur att spara dem i för att aldrig glömma dem igen. Inte gör-så-här-instruktioner. Bah.

Det är lite som alla dessa ”get-it-done”-reportage som CK brukar köra med som utfyllnad ibland. Få det gjort. Men hallå – skapande är inte något jag vill ”få gjort”, det är och ska vara min egen personliga, privata njutning!

För några år sen tjatade jag rätt mycket om att jag ville lära mig speedscrappa. Då körde jag ofta fast och varje layout kunde ta en vecka att göra klart. (Och gjorde det oftast också – utan överdrift!) Men det var inte för att ”få det gjort” som jag drömde om att kunna speed-scrappa, utan tricket jag ville komma åt var att komma runt fenomenet ”köra fast”. Nuförtiden kör jag inte fast så mycket, men jag kan ändå sitta och småmysa över en layout en hel kväll utan att få en gjort, men det är mer… ”slow-food”-tänkande, faktiskt. Att jag vill låta saker ta tid, känna att jag berättar det jag känner för varje layout.

Men, men. Vad göra? Jag får väl börja ta och inse att jag inte är den högpresterande produktionsmaskin man åtminstone bör försöka förklä sig till för att passa in i världen. Oh well.

Annonser

2 Responses to Great minds think – unlike?

  1. Anna-Carin skriver:

    Ditt inlägg häromkvällen fick mig att anmäla mig till klassen. Och jag blev lika paff som dig när första lektionen gick åt till att dekorera albumet. Men om jag inte vill ha den där storleken då? Och hur svårt kan det vara att göra allt för hand, vi är väl scrappare för jösse namn!

    Nåja, det kanske blir bättre när den där pärmen väl är dekorerad. Vi får hålla ut. *s*

  2. BaraJag skriver:

    Jag blev också besviken. Har bestämt mig för att skita i de instruktionerna och göra albumet som jag vill ha det. Det är ju tänkte jag vill åt precis som du. Färdiga mallar är inget för mig. resan i skapandet är och förblir det viktiga inte själva färdigställandet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: