Lock å pock

Ikväll har varit en Sån Där kväll, när man verkligen märker att man har två barn som båda befinner sig i spännande trots-/utvecklingsfaser. Den där sortens kväll då en förälder inte KAN göra rätt, för att alla alternativ är totalt tvärfel… Roligt nästan jämt, med andra ord.

Men det här VAR faktiskt väldigt roligt:
Det har blivit lite tradition att jag jagar X genom huset när han ska borsta tänderna, och jag VET, det är inte så moget och inte så himla pedagogiskt heller, men man kan inte vara alltigenom genomtänkta mamman i alla lägen… Hursomhelst – vi har en halvöppen planlösning i huset, det är en bänk och en liten bit vägg som skiljer köket från vardagsrummet, och där stod vi, X i köket och jag i vardagsrummet. Jag böjer mig ner så att han inte ser mig, och jag hör att han inte riktigt vet var han har mig. Så – vilket håll ska han springa på, var står jag och lurar och väntar på att fånga in honom…?

Efter en stunds villrådighet, börjar han kalla på mig. ”Mamma? E du?” låter det. Jag svarar inte. ”Pom, mamma!” kommer det sen. Och till sist – ”hä tännena!”, dvs här är är tänderna du ville borsta, typ…! Snacka om beräknande och listig kille!

Annonser

One Response to Lock å pock

  1. Susanne skriver:

    Haha, jag kan riktigt se scenen framför mig du hukandes på ena sidan å han lockandes med tänderna på andra 😀

    Kram å trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: