Inspirationstörst och tecknade tankar

Idag har jag beställt en bok som verkade spännande. Fånga bilden heter den, är skriven av Göran Segeholm  och finns mitt i översta raden här. Jag hoppas att de levererar snabbt, för jag är läshungrig och inspirationstörstig som tusan!

Och det är jag visst inte ensam om, såg Helenes inlägg för en stund sen. Ja – man vill vidare! Inte stå stilla på samma fläck hela tiden. Är det något uttryck jag tycker illa om så är det ”Gräv där du står”. Men vad fan, då kommer man ju aldrig nånvart!?

Skulle vara till Kina då – minns ni när man var liten och skulle ”gräva till Kina”. Jösses vad jag fantiserade om det där, att gräva hela vägen genom jordklotet och sticka ut huvudet i Kina! Fast jag var ett löjligt allmänbildat barn (älskade Utbildningsradions program Zoom från fem års ålder eller så), så jag bekymrade mig lite för den heta magmakärnan jag skulle bli tvungen att gräva mig förbi, och jag var fuller medveten om att det var känguruer snarare än risplantor jag skulle få se när jag stack upp huvudet på andra sidan…!

***

Dagens youtube-klipp

Ja, jag vet att jag är inskränkt och besatt och enformig och jagvetinteallt… Men flavour of the week stavas Linkin Park, och dessutom är jag väldigt förtjust i den här videon. Det är nåt med manga-berättande som triggar saker i mig – trots att jag vare sig är så bevandrad ELLER särskilt förtjust i manga. Det lilla jag har sett signalerar ofta otrevliga värderingar tycker jag (fast jag kanske bara har sett brottstycken av fel saker, vad vet jag), och dessutom har jag svårt för kontrasterna mellan det realistiskt vältecknade och plötsliga (omotiverade, methinks) bilder med någon slags extremnaiv symbolik som jag bara får konvulsionsreflexer av.

Inget sånt i den här videon i alla fall, kanske därför jag gillar den. Här finns det vältecknade, mörka och och stilistiska – det jag gillar. Och tydligen inspireras av, för jag får verkligen kreativ ståpäls av den här videon! Helene vill utvecklas som fotograf – just nu är jag lite trött på foto (möjligen pga hästarbetet med att rensa upp bland de triljontals bilder jag redan samlat på mig – ähum!), och har fått för mig att när jag får tid (nån gång ska det väl hända – eller…?) ska jag gå en teckningskurs. Inte bara för videons skull, men den triggar de här tankarna som legat och puttrat ett tag.

En del av det relaterar till min vision kring art-journaling, som jag skulle vilja göra det. Egna skisser snarare än collage och tidningsklipp. Men som det är nu säger mina försök till skisser/teckningar inte det jag vill att de ska säga (de säger snarare ”hej, kom och hjälp mig”!!), och därför undviker jag det helt istället.

Men en illustration kan vara så enkel, några linjer bara – det gäller bara att se och kunna pricka in de där exakta linjerna… Jag vet inte i vilken utsträckning det går att lära sig det där, men jag tror att det skulle vara roligt och utvecklande att försöka. Som sagt – NÅN gång ska det väl gå att knö in, tycker man!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: