Fy fan – sjukgnäll och en hemkörd huskur.

Ägnade förmiddagen åt att sova, raglade upp omkring halvett – svag, skakig och fortfarande grymt illamående. All form av konsumtion har varit otänkbar. Försökte med en liten kopp buljong, tänkte att kroppen behövde salt och grejer, men icke.

Det som slutligen hjälpte – inte mot illamåendet, men jag åtminstone fått behålla det så att jag fått lite näring och energi i mig, så därför tänkte jag tipsa om det, såhär inför vinterkräksjukesäsongen å allt: En kopp te med en sked kokosolja och en sked honung. Lite mjölk, mest för att jag är van vid mjölk i teet, egentligen ska man väl undvika mjölk när man är magsjuk.

Kokosolja är alltså INTE samma sak som kokosfettet som säljs på ica – det här köper man i hälsokosten, det finns två sorter. En kallpressad för strax under 200 spänn burken, som har kvar kokossmaken. En som är ”varmpressad” eller vad det heter, fast med nån slags skonsammare metod än kokosflottet på ICA (som ju är RIKTIGT onyttigt) för att bevara alla nyttiga saker som finns i oljan.

Bland annat innehåller oljan laurinsyra, som är en av de fettsyror som gör modersmjölken så extra nyttig. Den billigare oljan kostar ca 90:- och jag har köpt den för att jag har varit för snål för att köpa den kallpressade. Men det tänker jag inte vara mer nu – nu känns det som om den bestått ett tufft test och jag är beredd att bestämma mig för att den är värd varenda krona!

(Hade jag, som hade såna problem med amningen, vetat detta hade jag kört i kokosolja i ersättningen/gröten/pureerna, istället för linfröoljan som de pratade om på BVC.)

Dessutom har jag läst om kokosoljan att den är så sällsynt snäll för kroppen, nästan som smälter sig genom systemet och ut som näring i kroppen. Typiskt vad man behöver när man mår illa och är yr för att man inte kan åta något.

Och det funkade. Jag har inte fått i mig hela tekoppen, och jag får ont som fan i magen även av det, men det går över efter en stund och jag är piggare i huvudet, orkar sitta upp och sådär. Däremot testade jag en skorpa för en stund sen, det höll på att ta ände med förskräckelse, så såna tilltag vänta vi ett tag till med, tror jag bestämt.

Men ”it’s alive” kan man konstatera i alla fall. För ögonblicket.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: