Apor senaste flugan?

Ingen kan skylla mig för att vara storkonsument av flådiga magasin, men enåannan prenumeration har jag, som levererar guldkant på den grå tillvaron med jämna mellanrum. Häromveckan damp Kamera & Bild (epilepsibenägna avrådes bestämt från att klicka på länken – huga vilken plottrig sida!) ner i brevlådan, prydd med en… orangutangunge? Mina zoologiska kunskaper sviker mig i sanningens ögonblick, men den är rödhårig, och det brukar orangutanger vara, så då säger jag att det är en sån. Fotograferad av Mattias Klum, följd av ett reportage om Mattias fotoresor i Borneo. Ett spännande reportage om att Borneo är mer än vacker natur, om skövling och plågade orangutanger (nu har jag läst på, det var orangutanger det handlade om), som för mig handlar mer om nutidskunskap än om fotografi. Hur fan bär vi oss åt med vår värld, egentligen?

Visst förstår jag fotografins uppgift att skildra samtiden, och den vinkeln uppskattar jag vida mer än alla tekniker och ljusexperiment i världen just nu. Äh jag vet inte. Just nu är jag inte så fotoinspirerad. Misstänker att det kommer igen, jag är ju lite sån. Kreativ periodare. Kreativ hela tiden, men uttrycken växlar!

Men hursomhelst – idag damp mitt första nummer av tidningen Filter – med ett schimpansansikte på omslaget. (Fast nehej, nu hade jag fel ändå – bonobon heter den sorten, släkt med schimpanser, men inte samma) Även där handlar reportaget mindre om apor än om människans framfart i världen, och det är inte utan att man blir beklämd.

För övrigt är jag mycket nyfiken på Filter, jag är väl lite knasig för jag tecknade prenumerationen helt utan att ha läst ett endaste nummer.  För att jag var nyfiken, fast snål och provprenumerationen var billig…! Första intrycket är gott – att öppna tidningen är lite som att glänta på en fördämning, därinne trängs en flodvåg av läsvänlighet som retar min nyfikenhet om saker jag inte ens visste att jag var nyfiken på. Som sagt – spännande. Får se om jag orkar hålla mig vaken länge nog för att läsa nåt i den ikväll…

(För ja, jag sov till kvartiett idag, men jag är helt färdig igen nu. Har ju varit uppe och gjort… öh, ingenting särskilt, i hela åtta timmar! Klart man blir helt utmattad…!)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: