Minidatordrömmar

Det har blivit poppis med latte-laptops – modellerna formligen haglar över marknaden. Det är lätt att man dras med i prylhypen, och ska ha mer och mer finesser, och så plockar prislappen på, några hundra i taget tills man är uppe i rätt många tusenlappar. Men jag kikar fortfarande mest på den här. Det är den första som kom, den har yttepytteskärm – helt i onödan, för skalet är samma på senare modeller med större skärm, fattar inte vad de tänkte på från början.

Men ändå. En liten burk för 1500 spänn att sticka ner i handväskan för att slippa kånka på El Maco så fort man vill ha en dator med sig – känns överkomligt. Visst – jag skulle hellre äga den här modellen, men… då försvinner lite av poängen med att köpa microdator, tycker jag. Hela grejen är att ha en liten, billig pryl att sticka ner i handväskan – inte att lägga stora pengar på ännu en grej att vara hysteriskt rädd om.

Egentligen, vad är det jag vill kunna göra: Jag vill kunna surfa, mejla, skriva text… Ja, det är väl det egentligen. Och jag vill helst kunna surfa med mitt mobila internet, för att slippa vara beroende av att hitta nätverk att låna på stan – när jag nu ändå har mobilt bredband och betalar för.

(Stör mig fortfarande på att jag bokade mobilt bredband bara nån vecka innan det riktiga priskriget bröt ut – jag betalar minst DUBBELT så mycket som de flesta för mitt bredband, och nuförtiden FÅR man ju en sån här microdator på köpet när man bokar sig för mobilt bredband – det fick då INTE jag… *muttra*)

Hm. Tål att tänkas på. Ska nog försöka hitta nån butik på stan som har båda modellerna, så man får nypa och fråga lite. Jag har svårt för specifikationslistor – vet ändå inte vad hälften av grejerna som står där är…

***

Och idag måste jag försöka få tag på Mac-supportstället igen, för den som skulle ha ringt mig i tisdags har givetvis inte ringt än. Jävla nötter. Blir så irriterad på folk som utnyttjar det faktum att man som konsument är beroende av dem. YTTERLIGARE ett fett minus till Apple, för skuggan faller naturligtvis över dem, även om de använder externa företag för service. Tuff skit, Apple.

Annonser

2 Responses to Minidatordrömmar

  1. Susanne skriver:

    Hmm, jag blir ju också sugen på en liiiiten dator att kunna ha i handväskan, surfa i tid o otid. Som om jag inte tillbringade tillräckligt mycket tid framför en ändå.

    Snart är det den 29 *dansar glatt* och pyyysselträff!

  2. Per Stromsjo skriver:

    Så sant. Hela grejen är att ha en liten, billig pryl att sticka ner i handväskan – inte att lägga stora pengar på ännu en grej att vara hysteriskt rädd om. Argumenten för kompaktkamera kan jag helt enkelt inte formulera bättre! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: