Varning för praktiserad narcissism!

Om ett par veckor ska jag på ”efterkontroll” hos karriärcoachen. Summera programmet och vad som hänt sedan vårt sista ordinarie möte. Usch. Jag tyckte (tycker) jättebra om min coach, och tyckte att programmet är något av det bästa jag gjort sen jag började jobba – men det här mötet ser jag inte fram emot. För att jag inte lyckats skapa någon förändring alls. Allting ser exakt ut som när jag inledde programmet, som en karbonkopia (på en karbonkopia, på en karbonkopia).

Jag minns för ett år sen, jag var full av förtröstan och nyfunnen självkänsla. 2008 skulle bli mitt år, nu jävlar! Nu skriver vi 27 november, och det är bara att inse – det blev inte riktigt så. Men – det lär vara karaktärsdanande med ett riktigt praktfiasko då och då, lite lagom uppfriskande i den grå vardagslunken. För att sjunka ner i någon bekväm fåtölj och tycka synd om sig eller smälta in i tapeterna blir det inte tal om.

Däremot är det lite läge att jobba med nån form av ego-boosting, spotta upp mig lite och spänna musklerna framför spegeln. Hitta tillbaka till fröet, för jag vet att det finns därinne nånstans, även om det ännu inte hittat nån bra stans att gro till sig.

Lite har jag börjat redan, genom att gå tillbaka i bloggen och rota fram bra saker jag skrivit, tankar jag känner stolthet inför och över. Mer bra saker trängs också innanför pannbenet och väntar på tid att bli nerskrivna – här, eller någon annanstans.

Men jag tänkte utfärda en liten förvarning. Den här bloggen kommer att tillfälligtvis (?) förvandlas till en liten enmansklubb för inbördes beundran – men den lilla kärna av ödmjukhet jag ändå nånstans äger kräver att jag åtminstone talar om att det här är nåt jag gör medvetet och med ett syfte. Det blir lite experimentverkstad – som för att se om min teori om ”syndomtyck” håller.

Hursomhelst – vidare glorifieringsövningar får vänta tills imorgon, för nu ska Egot ha sin lilla skönhetssömn. Bis Morgen, alle Leute!

Annonser

One Response to Varning för praktiserad narcissism!

  1. […] märker vad jag håller på med, eller […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: