En måndag i dramatikens tecken

Ikväll insisterade yngstingen på att han skulle sova med sina illgröna foppatofflor. Det går inget vidare, men det blir ett herrans liv om jag försöker ta bort dem. Oh the joys of parenthood…! Fast idag lyssnade jag andäktigt på när de lekte ”turas om” – alldeles frivilligt och på eget initiativ. Det var helgens största bedrift tror jag – att jag lyckades lära dem det!

Idag var det dramatiskt värre på jobbet – BRAND utbröt i byggnaden och vi (200 pers eller så) var tvungen att utrymma. Alla trodde att det var en övning, så det där som står i säkerhetsföreskrifterna om att INTE gå och hämta jackor och väskor (”det är bättre att frysa än att brinna inne” – förvisso så sant, så sant) var det ingen som hörsammade. Nu var det ingen övning, för en stund senare stod vi alla på uppsamlingsplatsen och trodde att nån skämtade med oss när brandkåren ylade förbi med påslagna sirener. Jag svor en stump över att vi stod inklämda i en trång sidogränd och missade all action, hjältemodiga brandmän och sprutande brandslangar.

Sedermera skulle det dock visa sig att incidenten rörde sig om ett urbränt lysrör (som stank så gudsigförbarme hela eftermiddagen efteråt, men det låg visst utom brandkårens jurisdiktion och vaktmästeriet… ja det vete fan förresten – har vi nåt sånt nuförtiden…?), och inga häpnadsväckande räddningsinsatser med heroiska inslag var nödvändiga. Attans.

Däremot tror jag att säkerhetsnissarna på jobbet blev lite skärrade, för under dagens lopp sattes det igång att testas inbrottslarm flera gånger om. Brandlarmet funkade ju, så mycket hade vi märkt. Och prick klockan 15, denna den första måndagen i månaden, drog givetvis Hesa Fredrik igång…

Idel larm och katastrofer idag, alltså!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: