Scrapnerver?

För en vecka sen var jag på scrapträff, det var hemskt trevligt – som alltid. En grej har jag funderat lite på, ett samtal som utspelade sig under kvällen – men jag har hört liknande saker förr. Jag stod och pratade med ett par tjejer, varav den ena än så länge ”bara” gör kort, och hon sa nåt om att ”våga börja scrappa”.

Det skär i mitt skaparhjärta när jag hör sådant, även om jag till fullo förstår var det kommer ifrån – och i perioder också måst relatera till det där själv. Prestationshetsen. Prylhysterin. Designteamsfrenesin. Det kan tyckas vara så himla stort, och inte så lite skrämmande heller. Allt ska visas upp och begapas på nätet, de mest lästa och länkade scrapbloggarna blir snabbt till en standard för hur saker och ting ser ut – det ÄR ju en trendkänslig värld, den saken är klar. Marknadskrafter råder, det blir ju bara så.

Men egentligen är det inte svårare – än att ta ett syrafritt papper, fästa ett foto på pappret och skriva nånting till. Ikväll gjorde jag en sån layout. Jag tyckte själv att den blev så enkel att jag inte skulle visa den, men sen kom jag att tänka på det där samtalet och så bestämde jag att jag ska visa den i alla fall. Nu är jag för trött för att visa nåt ikväll, men imorgon ska jag skanna in den och lägga upp här.

Den är kanske inte helt enligt ovanstående recept, den innehåller: 1 ark mörkblå cardstock, 1 remsa mönstrat papper, 1 fotomatta, 1 foto, 1 utstansad rubrik, 3 textremsor (handskrivna). That’s it. Lite chalk på väl valda kanter, och nån pennlinje för att förstärka. Gjord mellan halvelva och tolv, medan jag tittade på TV. Långt ifrån perfekt, men den berättar en liten historia kring ett roligt foto. Och mer än så behöver det ju inte vara heller.

Som sagt – imorgon blir det bildbevis, nu måste jag sova.

Annonser

3 Responses to Scrapnerver?

  1. Anna-Carin skriver:

    Välformulerat inlägg, du sätter verkligen ord på det jag har gått och funderat på ett tag. Ser framemot att få se din layout och bli inspirerad.

  2. Ellinor skriver:

    För mig var det inte en rädsla att inte duga, som avhöll mig från att börja scrappa (jag är ju, lite pinsamt faktiskt, alltid övertygad om att jag är lika bra som alla andra, minst… *rodnar lite*) – utan snarare över tidsåtgången, så det kan ju finnas andra anledningar också. Jaja, nu scrappar jag ju också och visar upp i princip allt jag gör! 😀

  3. Jenny skriver:

    Ja, självklart kan det vara olika skäl. Men jag hör liknande argument och diskussioner så ofta, det har fått mig att fundera på det här rätt länge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: