Dödsryckningar

Just nu funkar det av outgrundlig anledning att skriva på El Maco. Jag passar på att backa filer på externa disken jag redan har. Åker jag till stan imorgon så måste jag köpa en disk till och backa om igen imorgon. Och låna hem ett tangentbord från jobbet (jag har en drös gamla kasserade i min hylla) om jag hittar ett med USB-kontakt – stenålderstangentbordet till PCn hade nån annan jädra kontakt och jag hittar ingen ”fnul” att konvertera med.

Jag är faktiskt djupt bedrövad över det här. Inte bara för att jag blir utan dator ett tag, utan för att macen var ett sånt projekt att gneta ihop till, den dyraste och finaste pryl jag nånsin tagit mig råd med – och så har det varit elände från början till slut. Kanske därför jag känner att det vore skönt att bara häva köpet och glömma att jag någonsin ägt en Mac. Men å andra sidan är jag luttrad – det kommer att dyka upp komplikationer, motargument och annat som gör att det inte går att häva köpet, inte går att laga datorn, inte går att göra nåt annat än hiva den på närmsta soptipp – och så var de 18 tusen borta. 18 000 är mycket pengar för mig. Extremt mycket pengar.

Nej fy, jag är verkligen inte på humör att blogga, även om det verkar vara tekniskt möjligt just nu. Dessutom måste jag sanera köket och rota fram kläder till kidsen tills imorron. Febern verkar ha varit nåt tillfälligt, så imorron åker jag till jobbet igen. Det blir lugnast så.

Annonser

2 Responses to Dödsryckningar

  1. Carina skriver:

    Men alltså…nog har du väl en hemförsäkring med drulle? Kan den inte råka stoppas i diskmaskinen av någon av pojkarna då? Här behöver man inte slänga nåt på tippen.

  2. Jenny skriver:

    Jag vet – jag är inget vidare rationell här, men det är så himla mycket förknippat med det här köpet… Det var faktiskt drulleskydd jag ringde försäkringsbolaget för att fråga om, OM de nu skulle säga från serviceföretaget att ”nänä, det där har du orsakat själv”. Jag fick inget riktigt svar på det, och det i sin tur gör mig ju orolig – hon dillade bara om det här med att reklamera/häva köpet… Suck. Jaja. Jag får lämna in den, höra vad de säger och koppla in frsäkringsbolaget när/om det blir aktuellt. Men som sagt – jag är medveten om att jag är rätt irrationell här, men… jag har ett komplicerat förhållande till pengar och dyra grejer, och det här är det dyraste jag nånsin ägt – och så har den aldrig funkat ordentligt…!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: