Julkoma

Båda barnen däckade strax efter Karl-Bertil Jonsson, lillkillen lade sig självmant och tuppade av medan jag hämtade hans tandborste. Stora killen protesterade lite, men när farmor väl gick upp med honom tog det inte mer än en kvart innan hon kom ner igen. Det är snabba puckar för att handla om honom – tricket brukar vara att få honom att sluta prata, men det kan ta ett bra tag. Särskilt en spännande dag som denna…!

E blev begeistrad över sin radiostyrda Spiderman (som hans morsa fyndat för halva priset på BR) – lillbrorsan blev rädd för den. Däremot tyckte han om sin gris på Harley-Davidsson, så jag tror nog att alla var ganska nöjda ändå! Play-doh-kittet kom till heders direkt efter julklappsutdelningen, och imorgon hoppas vi på en lugn stund medan kalkonen står i ugnen och ungarna tittar på Råttatouille-DVD:n…

Fenomenet gottbord blev en stor succe. Det dukades upp vid 2-tiden, och sen fick ungarna stränga tillsägelser att inte röra innan Kalle Anka börjar… Det funkade – med vissa påminnelser – till vår stora förvåning. När Kalle Anka började fick ungarna varsin liten skål utvalda godbitar från gottbordet – Elias satt med stora ögon riktade mot TV:n och glömde halvt bort att han hade något godis. Axel däremot… Axels små käkar gick som små pistonger, och de små knubbiga händerna grävde djupare och djupare i godisskålen. Och när den var slut, var han snabb att hämta påtår. Och tretår – och fyrtår… Jag vet inte om jag nånsin sett ett barn SÅ försjunket i godisstudier, det var jätteroligt! *s*

Nu ligger tre vuxna trasdockor utströdda i soffan och klipper med ögonen (likt den yrvakne Kalle Anka tidigare i eftermiddags) framför Svensson, Svensson. Om vi orkar sen ska vi också se en sedelärande film om hur man skapar äkta julstämning. Tomten är far till alla barnen, hette den visst.

***

(Och imorgon bär det av till jourläkarmottagningen – båda kidsen har hög feber nu, storkillen för 4:e dagen i rad och stigande. Jämmer å elände.)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: