Dark Horse

Nej, detta är inte ett desperat rop i tomheten efter den soldyrkande kollegans blogg – även om man skulle kunna tro det. (Och det vore dessutom högst befogat. Har de inga jävla internetcaféer på Las Islas Canarias, vavava??)

Jag lyssnar på Nickelbacks nya skiva (på Spotify, givetvis). Den är helt OK, lättsmält rockmusik av bästa skvalradiosnitt.

Fast lite trist tycker jag allt att det är. De hade en dunderhit och tjänade garanterat feta dollars på låten Photograph från förra plattan – den här gången låter ALLA låtar ungefär sådär. Utslätade, mainstream. Inte för att Nickelback någonsin haft något särskilt revolutionerande sound, men ändå. Man har kunnat känna igen dem på sångarens särpräglade röstklang, men nu låter han som vilken jävla allsångsrocker som helst.

Som sagt – man måste ju inte göra det svårt för sig. Men Nickelback hamnar numera i Easy-listening-facket – inte i Rock-facket. Och det är förbannat synd.

(Hehe – detta var alltså en recension av en platta jag på sätt och vis gillar. TÄNK vad jag skulle göra med en platta jag inte gillar…!)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: