Konsekvent föräldraskap, jo kyss mig…

Det blev ju inte så mycket bakat och julstökat före jul, så idag fick jag för mig att jag skulle ställa till med saffransbak. Jag hade ju sett till att allt fanns hemma – men sen vart vi sjuka hela tiden så det blev aldrig något bra tillfälle för bakning. Sen åt vi middag samtidigt som första plåten stod i ugnen, och guess what? Ungarna satt bara och petade/lekte med maten. Vi trugade, krusade, tjatade, försökte mata – hela registret, men nix. Då rann sinnet över mig och jag dukade av, kastade matresterna och beredde mig på att skicka kidsen i säng.

Storkillen har nog ALDRIG skrikit och gapat så ihärdigt och länge – och han är ändå en värdig titelinnehavare i grenen skriktriatlon. Men sen kommer då fadern, le grand saboteur, och börjar yra om att ”bullarna bara är nybakta en gång” och guvetinteallt – så nog fan slutade det med att ungarna satt vid köksbordet och mumsade bullar och mjölk trots att deras middagsmat sedan länge låg oäten och utkrafsad i soporna. Bah.

Nåja. Bullarna blev sjukligt goda (tricket stavas S-M-Ö-R, glöm aldrig det. Margarin är ett djävulens påfund och smakar därefter…) och jag har redan ont i magen. Denna kureras med julens första Irish coffee – vete fan om det hjälper, men det är ju trots allt bara jul en gång om året.

En liten godbit för den som inte fått nog av musik: Today – Zero 7. Zero 7 är överhuvudtaget gravt underskattad njutning – jag kanske borde ha 16 låtar på min lista…?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: