2008 års favoritfoton

Nästa etapp i 10-favoriter-utmaningen är mina 10 favoritfoton från i år. Det blir knepigt – även om jag inte tycker att jag fotograferat så mycket, så har det ju blivit en och annan bild…


Det här är nog en av mina absoluta favoriter, faktiskt – är väldigt förtjust både i färgerna och djupkänslan.


Här är det den surrealistiska ”outer-space”-känslan jag tycker om. Svårt att sätta fingret på, men jag gillar det!


Denna bild pryder numera en av väggarna i vardagsrummet, och tyvärr måste jag säga att en del av färgmagin går förlorad vid förstoring, men bilden i sig är ändå en av mina favoriter från i år!


Av alla bilder jag tagit på mina barn i år, tycker jag allra mest om denna – av deras bara fötter i regnpölarna på altanen! Varje gång jag ser bilden minns jag ögonblicket då jag tog bilden – en liten stund av glädje, sommar och friskhet.


Om den förra bilden signalerar ett lyckligt ögonblick, representerar den här bilden det enda positiva med en verklig skitdag från helvetet. Tur att världen kan vara vacker även en dag då allt annat går åt pepparn…


Det här är en typisk vardagsbild av Axel, tagen utan särskild anledning alls, mer än att jag höll i kameran och han var där. Jag tycker om ljuset, glädjen i hans ansiktsuttryck och att hela bilden signalerar liv, här och nu. En klar kandidat till Axels studentskylt om några år…!

En mysig vardagsbild av Elias, där han ser sådär härligt tankfull ut som han så ofta gör nuförtiden.

Tulpan på dagisgården, plåtad i vingligt enhandsgrepp under ett sommarmingel med föräldrar och barn på dagis. Med den andra handen motade jag bort Axel som prompt ville sätta en plastmugg över tulpanstackarn.


Skön bild på morronrufsig kille!


I början av året var det populärt med ”bokeh”-bilder, och jag experimenterade lite. Den här föll jag särskilt för och tycker väldigt mycket om. Den är tagen genom ett skitigt bussfönster en blötruggig januarieftermiddag på väg genom Stockholmstrafiken, hem från jobbet.

***

Tyvärr ska jag väl säga att jag inte är särskilt nöjd med fotoåret 2008. Det var inte speciellt svårt att välja bilder – det är i princip de här jag tycker om. Jag hoppas att 2009 ska innebära att jag hittar tillbaka till lusten att se världen genom en kameralins igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: