2009, nu ni…!

Nyårsaftonen betecknas bäst som… mysig. Jag fick lite husmorsångest över att drabbas av total trasdockeutmattning när alla gäster var utfodrade med hummer, entrecôte och glass – egentligen är det ju då man ska sätta in den verkliga värdinnestöten och set the mood for partey… Mig gick luften ur till den grad att jag försjönk i en stol och tomstirrade på Scooby Doo som de andra. (Äldsting-sonen ville visa farfar sin favoritfilm – det var helt obetalbart egentligen: ”Titta nu, det häj e joligt!” Gullungen! Till saken hör att farfar också är tämligen förtjust i Scooby Doo, så alla var nöjda. Utom modern som kände sig som en usel värdinna för att gästerna inte dansade på borden.

Till slut insåg jag att jag måste göra något om jag överhuvudtaget skulle lyckas hålla mig vaken till tolvslaget – så jag flydde in i pysselrummet och gjorde klart min Art Journal. Blev inte helt nöjd med den, men vad fan. Den är lite rolig i alla fall och helt egen. Och den blev klar kvartitolv, så den blev faktiskt klar före 2009, fast jag inte trodde det.

Två minuter i tolv, när vi satt och lyssnade på Malmsjö läsa Tennyson – vaknade Lillkillen. När jag kom upp satt han skräckslagen i sängen och pekade mot fönstret där nyårsskrällarna smattrade och blixtrade… Stackarn. Hans storebror sov som en sten, så i år blev det lillebror som fick följa med ut och titta på raketer. Han var skeptisk hela tiden, skräckblandad förtjusning, trötthet och kyla tampades med hänförelsen över de häftiga raketerna som farbror Henrik sköt av.

Men det var mysigt att ha honom där – hela kvällen var mysig för att de var med. De var så glada och uppspelta och det var så skönt att de kunde få strosa omkring och man inte behövde tänka på att natta dem – X sa till själv när han var trött, E däckade i soffan och kunde då enkelt kånkas upp och dumpas på luftmadrassen där killarna ska få sova skavföttes i natt. 6 vuxna och 2 barn – sen mäktar det här huset inte med fler…! Eller jo, hade vi ägt fler luftmadrasser så skulle det ha gått, golvytan är inte täckt ännu, faktiskt.

Hursomhelst. Det här är alltså 2009. So far so good, faktiskt. Det känns helt OK. Med lite tur får man inleda året med lite sovmorgon, det skulle faktiskt sitta fint…

One Response to 2009, nu ni…!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: