Nya året…

…är här, med nya ambitioner. Mitt under hummerstöket igår dök det upp – inte ett nyårslöfte kanske, men en ambition för 2009. Dels att vi, hemma med familjen, ska lägga lite mer ambition på lördagsmiddagarna, duka fint och laga flera rätter och göra mysigt även om det bara är vi. Vi har varit otroligt dåliga på det, även om jag ofta försökt framföra den önskan. Den här gången kom förslaget från Mr Stiff… förlåt sambon, så nu kanske det kan hända något. Dessutom sa vi att vi ska bli bättre på att bjuda hem vänner och bekanta till middag. Inte varje helg kanske, men en middagsbjudning i månaden ska man väl orka med!

Pysselmässigt satt jag och bläddrade i Ali Edwards Life Artist för en stund sen, och kände att den boken inspirerar mig så otroligt mycket. Hennes sätt att scrappa i realtid, här och nu, väcker både tankar och lust hos mig. Jag ligger ständigt back och glömmer mina historier och hänger inte med för fem öre. En ambition som jag ska försöka efterleva i år är att beställa foton varje månad. Det måste inte bli en jättebeställning varje gång, bara jag varje månad får hem aktuella foton och kan sortera in i mitt nya kronologiska album som jag köpte på Clas Ohlson (det skrev jag väl? Efter inspiration från boken Photo Freedom har jag införskaffat ett album att ha som fotoförvaring i kronologisk ordning). Jag vill försöka få bättre flöde och – ja, realtidskänsla i mitt skapande. Jag tror att det kan vara en nyckelfaktor för min tappade skaparlust.

Min Art Journal blev ju klar före tolvslaget i alla fall, så den ska bli min lustskapar-bok. Där jag kluddar planlöst bara för att jag har lust, och utan ambition att göra ”fint”. Det ska bli ganska befriande någonstans. Ibland kan jag bli så fruktansvärt trött på hela göra-fina-saker-cirkusen kring scrapbooking. Jag blir uppriktigt ledsen när jag hör icke-scrappare som pratar om att ”ni scrappare kan ju göra så fina saker, det skulle jag aldrig kunna”. Det blir som en uppdelning i ”de som kan” och ”de som inte kan”, och det gör mig ledsen. Det är inte svårt. Det handlar om att berätta kring sina foton, och det handlar om att göra det lustfyllt och kreativt – utifrån sin värdering om vad det innebär.

Min Art-Journal ska innehålla lösryckta tankar ur vardagen, nerkluddade, fumligt illustrerade, slarvigt färglagda och kompletterade med kvitton, biljetter, urklipp och vad jag hittar. För mig och bara mig.

Annonser

One Response to Nya året…

  1. […] köpte aldrig How to make a journal of your life, men jag funderar på att ta med min Art Journal (minns ni den?) och min låda akvareller och ändå göra någon slags kreativa anteckningar […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: