Tjugo i två

(Hm – det börjar bli dags att vända rätt dygnet om man ska börja jobba på måndag, då duger det ju inte att vara vaken såhär dags…)

Städprojektet visade sig som sagt vara större än jag anat – jag ser mig omkring i förödelsen och konstaterar att jag nog kommit ungefär halvvägs. Knappt. Halvvägs – och sen ska fotona organiseras också. Det lär ta sin stund det också, är jag rädd.

Och så ska jag köpa en paket 8-fickors förvaringar för QK-dies, och göra index-sidor för mina Zip-around-pärmar. Det är ett evigt bläddrande, både bland alfabet och shapes. Mest bland shapesen tror jag – där är ingen ordning alls. Från början satt de i den ordning jag köpt dem, och då hittade jag faktiskt ganska bra. Men sen fick jag för mig att ordna dem i någon slags ”logisk” struktur – och det gick käpprätt åt fanders. Nu hittar jag ingenting.

Men det som ÄR gjort är:
– Minihurtsarna är ur-rensade (2 ICA-kassar med pysselsopor – ledordet i det fallet var ”brutal”!), dammsugade (näeh – vad tusan heter det? Äh, kvartitvå på natten heter det så, tänka får jag göra imorron…) och nysorterade. Det blev 4 tomma lådor, så det var bra.
– Junket som var inslängt i min öppna hylla i pysselskåpet är sorterat och undanstädat.
– Barnens teckningsmappar påfyllda med höstens/julens alster som låg och skräpade lite överallt. Mapparna dessutom namnade med stickers jag inte vet varför jag köpt – nu kom de till nytta i alla fall.
– Gamla 12-tumslayouter insatta i härför avsedda album, och några framlagda för komplettering. Förra året blev det inte gjort, men i år kanske?
– Papertakern är sorterad och rensad på dubletter och kvartetter och vad det nu var. Från att ha vägt sju ton och hotat explodera vid minsta oförsiktiga rörelse, väger den numera bara tre ton och verkar betydligt mer stabil.

Hm – ja det var väl det jag hann. Jag skulle tro att jag har att göra imorgon också. En hoppfull del av mig funderar dessutom seriöst på att rota fram färg och lack som jag köpt för att måla hurts-skrällena och få det gjort imorgon… Sen ska jag dekorera lådfronterna med decoupage och akrylfärg och grejer, så det får jag ta lite pö om pö (har inte införskaffat material till det – eller tänkt ut hur jag vill ha det, tänkte se hur stommarna blir först), men själva hurtsarna ska betsas (eller vad tusan det heter) och lackas så man kan TORKA av dem och slipper stå med dammsugare och specialmunstycke varenda gång man ska försöka städa av dem.

Sen har jag resten av pysselskåpet, bokhyllorna och ja, som sagt – fotona, kvar att organisera… Vad tror ni om oddsen att bli klar före måndag? Nej, inte jag heller, faktiskt…

Annonser

2 Responses to Tjugo i två

 1. Hattifnatt skriver:

  Hoppas vi får se foton sen, jag tycker det är ohyggligt intressant och inspirerande att se andras organisering av sina pysselrum!

  Jag ramlade just över en länk till 50 olika Photoshop-tutorials. Jag har inte hunnit kolla dess mer men tänkte direkt att det här är något du kanske kan tycka är matnyttigt – du som orkar pilla med bilder i PS (en vacker dag SKA jag lära mig fota, och då ska jag börja scrappa igen – och pilla med bilder, hihi!).
  http://www.smashingmagazine.com/2008/12/07/50-excellent-digital-photography-photoshop-tutorials/

  Kram och ha en bra dag!

 2. Angela skriver:

  Men det låter som en bra början iallafall! Har gjort detsamma med mitt pysselrum och foton nu på sistone, och börjar se ett slut på eländet. Det börjar bli hyfsat okej lite här och var faktiskt… och helt plötsligt kom skaparlusten tillbaks med besked! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: