Diverseblogg

En högst improduktiv afton, minsann. Om man inte räknar att stryka ett lager bets och tre lager lack på tre minibyrå-stommar. En del av mig funderar just nu på om jag borde ha grundmålat åtminstone några av lådfrånterna bruna också – det kanske blir för brokigt om jag har knalliga färger och mönster på alla lådorna…? Hm. Nåja, det finns bets kvar – och det stora projektet är ju gjort nu, iom att stommarna är målade. Lådorna kan jag till nöds måla här på skrivbordet, en i taget.

För övrigt blev det inte mycket gjort. Jag limmade på några utstansade figurer på ArtJournal-boken – som jag ännu inte ritat/målat/skrivit något i. Inspirationen är inte på topp just nu. Men det kommer väl. Och så tittade jag lite håglöst på en layout jag höll på med igår, men nej den lockade inte. Istället tog jag fram en trave färdigutskurna papper och två kartongpärmar som jag tänkt göra ett litet anteckningsblock av. Kom på att jag ville ha ett gummiband runt för att hålla ihop blocket när det ligger i handväskan och sen satt jag och klurade på nåt smart sätt att fästa det så att det sitter ordentligt. Det slutade med glue-dots och så ska jag täcka med Biltema-tejp och någon trevlig Bazzill. Bara att hoppas att den går i BIA-n sen – det var väldigt tjock kartong jag fått tag på… Nån som har en rosa BIA jag kan låna om det kniper?

När det gäller anteckningsböcker är ambitionen att bli bättre på att faktiskt alltid ha en till hands. Jag brukar tendera strukturera sönder själva vanan, för jag får för mig att jag måste ha en bok för varje syfte, och sen står jag där med femton olika böcker och kan aldrig veta på förhand vilka jag kommer att behöva just den dagen – och det blir givetvis alltid fel. Förutom om jag bestämmer mig för att släpa med alla, för då får jag vanligtvis inte användning för någon.

Men jag läste det här om att tjuvlyssna, och även om själva FRA-kopplingen känns något skev, så vet jag att man får höra mycket roligt om man håller öronen öppna. Så fler nedklottrade dialoger från t-banan ska jag också samla på mig. Även om jag är en smula konflikträdd och nog försöker undvika konfrontationer som Navids. (För övrigt triggar dialogen han citerar en massa hos mig, och gör mig både förbannad och ledsen och… äh, jag vet knappt.) Och för det tredje ska det blir spännande att följa 365-saker-bloggen under året. Även om jag bestämmer mig för att inte göra allt, så väcker det tankar åtminstone – och tankar är inte det sämsta!

Hm… Nej, sen blev det inte mycket mer gjort ikväll. Jag lyckades inte ens bestämma mig för hur min lilla anteckningsbok ska se ut, vilket papper jag ska klä den med. Nu är klockan snart halvtvå igen, och imorgon blir en Sån Där dag, när jag måste gå upp med kidsen och sen försöka valla dem hela dan medan sambon är och roar sig (på gym). Men sen får jag en liten utflykt till Täby C och Panduro i alla fall. Tror att mina hurtsar blir de dyraste i världshistorien – tror att bara färg och lack och grejs jag köpt hittills gått på ca 300-400 och lägg till en tur på Panduro till det, det brukar åtminstone inte bli billigt…!

***

Kvällens film hette The Flock och var med Richard Gere. Den handlade om våldtäktsmän och sexualförbrytare och jag måste erkänna att jag litegrann undrade varför i allsin dar jag valt den när jag kom hem och läste baksidan på konvolutet på hemmaplan. Men den var bra. Inte helt oförutsägbar, men herregud – det kan man ju inte vänta sig av en Hollywood-produktion i dessa dagar. Men ändå. Helt OK – och bättre än mycket annat jag hittat i videohyllan på sistone.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: