Himmel & Ord™

Ikväll har jag börjat på en dubbel-layout med bilder från min studentdag. Juni 1992. Solsken och leenden och den ljusnande framtid och allt vad det var. Tillbakablicken får mig att börja fundera på vad jag håller på med, här och nu. Om det möjligen är dags att realisera förlusten, och köpa nya fräscha aktier – med potential att faktiskt generera någon slags avkastning.

Det jag tänkte på häromdagen, när jag såg Navid Modiris förslag om att skriva in sig på Wikipedia (vilket för övrigt tydligen är emot Wikis regler, så ajabaja, jag vill inte uppvigla till olagligheter här!), var egentligen tankar jag bollat med ganska länge – om personlig marknadsföring och varumärke. En del av mig kan inte låta bli att reagera på det cyniska i att människor i vår tid ses som produkter att marknadsföra som varumärken på en marknad. Samtidigt kan marknadsföraren i mig inte låta bli att fascineras av det. Och fundera, naturligtvis, på hur jag själv förhåller mig till det.

Att skriva in mig på Wikipedia känns inte riktigt aktuellt – så uppmärksamhets-törstig är jag inte. Men för den sakens skull tycker jag ändå om idén. För att den handlar om god varumärkesstrategi. Att själv vara den som definierar sitt varumärke. Himmelochord är en ganska spretig blogg, som inte handlar om något särskilt. Det är dålig varumärkesstrategi. God varumärkesstrategi är att fundera ut vad man vill fylla sitt varumärke med och vad man vill uppnå, i enkla, tydliga punkter/budskap – och sen låta det vara vägledande i varje steg på sin väg framåt. Jag vet detta, men jag har varit dålig på att praktisera det på min egen hemmaplan, så att säga.

Jag har haft planer på att styra upp den här bloggen ända sedan jag startade den, göra den till officiell plattform för Jenny™. Jag vet inte så noga varför det inte blivit av, men jag tror att det är dags att göra slag i saken. Ni som läser här kan nog se fram emot en ”Wikipedia”-postning här i bloggen såsmåningom. Och lite annat smått och gott som jag gått och klurat på ett tag! Stay tuned…

Annonser

One Response to Himmel & Ord™

  1. ylva skriver:

    i och för sig gillar jag din ”spretighet”, men nu är jag nyfiken :).

    kram kram,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: