Täbyutflykt och reaångest

Det känns fel någonstans, men jag måste erkänna att Mamma Mu och Kråkan var en besvikelse. Jujja Wieslanders böcker är underbara, men de gör sig verkligen inte som film. Det som känns fel är att jag satt och längtade efter amerikansk-kommersialistisk Disney-Pixar-produktion, med slapsticks i nivå med både barns och vuxnas humor. Jag har blivit en kulturell katastrof!

Nåväl, jag behövde nu inte härda ut så länge – Axel tröttnade ungefär tre sekunder efter att han ätit sig mätt på popcorn och päron-Mer, så då fick vi gå på tur istället.

Jag kom förbi den lilla scrap- och presentboden mitt i Täby Centrum, och såg att de hade 50% på allt. Med lillkillen i släptåg var det inte stort mycket lönt att gå in, men  jag såg till att göra oss ett ärende ditåt senare när storebror och pappa sett klart på filmen och jag kunde gå in i butiken ensam. Det blev en liten godispåse – inga extravaganser, men lite smått och gott. Guld- och silverpapper (som jag glömde att fråga om det är syrafritt – men det är i 12-tumsformat, så det verkar ju gjort för scrapbooking i alla fall). En fin stämpel som jag trodde var från Heindesign, men nu ser jag att den är från Artemio. Några mönstrade papper – bland annat ett grönt med embossade snöflingor på, som jag tänkt använda till bilder av lillkillen som sitter i pulkan på en grön gräsmatta och ser ut att undra var tusan snön blir av! Några presentaskar som jag ska altra och dekorera. En påse Foof-a-la-knappar. En paket akrylbokstäver från Youdo.

Efterjulsreorna är överhuvudtaget livsfarliga, för vem kan motstå att köpa saker man ändå vet kommer att gå åt, när man kan köpa till 25%, 40% eller rent av 50% rabatt? Fast jag skulle ju inte handla något alls – jag har ju redan allt! Suck. Nåja. Från och med nästa månad, då ska ni få se på köpstopp! Två ordrar slank iväg till Scrapaddicted i helgen när de hade 50%. Fast den ena kanske jag inte får, för betalningen strulade och jag fick det inte att funka. Får ringa Jane imorron och höra hur jag ska göra.

Nu ska jag gå och hänge mig åt Mt Laundry ett tag.

Annonser

One Response to Täbyutflykt och reaångest

  1. Elina skriver:

    Lilleman är helt såld på Mamma Mu. Han har sett filmen en gång med mamma och en gång med mormor och skulle nog gärna se den igen. Själv nöjer jag mig med att läsa böckerna för honom. Dom är härliga tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: