Musikskämslistan

Åkej, dags att dra på skammens tagelkofta och krypa till korset gällande min pinsamma musiksmak. Jag avslöjade egentligen redan när jag redogjorde för min Soundtrack-lista, att jag redan då valt låtar jag inte skulle behöva skämmas alltför mycket för (med mina mått mätt, förstås – vet inte så noga hur pinsam den listan är i andras ögon…!).

Men Mymlan är inte den som ger sig – efter att ha identifierat våra innersta väsen med hjälp av våra Spotify-soundtracks, går hon till botten med liken i allas våra musikgarderober. Ähum. Här kommer mina:


Tja, den här kan ni ju vid det här laget. Det är egentligen ingen hemlighet att jag är larvigt förtjust i den, men det är inte helt utan blossande kinder, och med åtminstone delvis efterkonstruerade nostalgireferenser till barndomens TV-favoriter…


Gud, jag kommer aldrig att kunna visa mig offentligt igen…


Jaja, är man schlagerfreak så är man, och då hör kalkonerna liksom till. Den här har jag haft att träna till, alldeles frivilligt…!


Som sagt – är man schlagerfreak så… Ja, då sitter man där, år ut och år in helt enkelt. När Celine Dion gav krullpermanenten ett ansikte 1988 var jag… Herregud, 15…! Borde jag inte ha begripit bättre då? Eller lärt mig nån gång sedan dess? Men – som schlager betraktat tycker jag fortfarande att det här är en höjdare…

Till sist då – det verkliga dråpslaget, låten som kommer att nollställa bloggstatistiken på Himmel & Ord för tid och evighet:


Jag glömmer ALDRIG Görans min när han rotade runt i min CD-wallet på Ex1 (eller var det på Ex2? Äh, struntsamma – back-in-the-day, i alla fall) och hittade en Lasse Holm-skiva som jag glömt rensa bort när jag tog med skivorna till jobbet. Han tog i den som om han just hittat en död råtta i ett skafferi, och ville nödvändigtvis veta vad tusan den gjorde i min CD-samling. Jag drog till med nåt om ”bra att städa till”, och skämdes som en hund. Det gör jag fortfarande. Men Miss Decibel är schlager när den är som bäst, så enkelt är det!

Men hörni – ni är dåliga på att anta utmaningar därute, jag har inte sett vare sig några Soundtracks eller några andra Skämslistor. Ska jag behöva ta fram Stora Pekfingret?

Annonser

7 Responses to Musikskämslistan

 1. Per Stromsjo skriver:

  Jag gillar Lasse Holms musik skarpt, har så gjort i tretti år och har inte för avsikt att skämmas för det. Så det så! 🙂

 2. Stina D skriver:

  Rumäniens bidrag ligger fortfarande i min Ipod 🙂
  (psst..har du fått mailen?)
  Kram.

 3. saom skriver:

  Inte ska du skämmas över att gilla schlagerklassiker!

 4. Göran skriver:

  Hehe, så farlig var väl ändå inte min min? *rodnar*

 5. Jenny skriver:

  Johodå, ett verkligt Kodak-moment. Om jag nu hade pysslat med kameror på den tiden (och inte varit så förb… generad själv…!)

 6. BaraJag skriver:

  hahahahhaa ;-P jag kan riktigt SE Göran framför mig! jag var förmodligen inte i krokarna just då annars hade det varit one of those moments – ett sådant som etsar sig fast.

  Om jag fick tummen ur och gjorde en skäm-lista så skulle du trilla baklänges …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: