Mobilval, bloggpris, värme och musik

Idag impulsavslutade jag mitt 3-abbonnemang – imorgon köper jag ny mobil. (Förutsatt att förb… InterCity-tåget från Söderhamn är inne på Centralen i tid. Halvsju enligt biljetten – inte mycket marginal där inte…) Tyvärr finns inte den vita till det pris jag vill betala – jag får dras med en blå. Men det är OK. Den är billig, och just nu var jag inte så sugen på att lägga dyra pengar på en mobiltelefon. Annars fingrade jag lite på den här, som är något snyggare – och dessutom en Nokia, som varit mitt märke sen jag började använda mobiltelefon.

Men som sagt – prislappen för den var jag inte så sugen på, faktiskt. Får väl låna sambons om jag behöver nalle med GPS (det var egentligen det som fick mig att fundera på den dyra telefonen – ”norra Europas sämsta lokalsinne” låter kul när man raljerar om det, men är så lagom roligt när man irrar runt och inte hittar dit man ska…). Om jag lägger den i fickan och bara tittar på den snabbt då och då, så slipper jag a) själv bli illamående och b) skämmas ögonen ur mig över världshistoriens fulaste telefon. Allvarligt talat – var designern som ritade den telefonen full, eller vad har han (för det måste faktiskt vara en han…) för jäkla ursäkt?? *ryser av fulslag*

***

Igår fick jag förresten bloggpris:

Jag måste pinsamt nog erkänna att jag inte har en susning om vad som står på själva awarden – spanska är inte min starka sida (klarar knappt en tapasmeny, och fick ha hjälp av språkdugliga kollegor under konferensresan i Madrid 2001…) men jag tycker att motiveringstexten som följer med litegrann sammanfattar min syn på ”varma” bloggar – för att knyta ihop med de senaste dagarnas diskussion om varma/kalla sociala webben:

Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta, inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Syftet är att sprida vänskap. Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar, ju mer utmärkelsen sprider sig. Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!! Kopiera in texten o bilden i din blogg och skicka sedan vidare utmärkelsen till åtta andra bloggare.

Därför var det extra roligt att få det här priset – och till på köpet från två håll samtidigt, både från Ellinor och Sofia. Jag rodnar djupt och tackar generat – men glädjen är alldeles, alldeles äkta, det kan ni vara säkra på!

Min första impuls var att glatt peka ut 8 bloggar som känns vänliga och vänskapliga och charmerande och alltihop, tala lite mer om internetvärme och vänskapsband… Men när jag nu sitter här och ska till och göra det, så kan jag inte med att göra det. Jag kan inte förmå mig att peka på en – och riskera att glömma en annan. Det känns dömt att misslyckas, och jag vill inte att något fint och vänligt ska behäftas med risken att någon enda ska behöva känna sig utanför. Har man en gång vant sig vid att bli sist vald i vartenda brännbollslag på jympan, så vet man en del om att bli över – och ingen lek är värd den känslan.

Däremot ska jag berätta om ett varmt och vänligt bloggmöte – jag har berättat det förut, men den gången kom det litegrann bort i ett långt inlägg om andra saker, så nu ska det få ta plats alldeles själv. För någon månad sedan var jag på språkkonferen Ordens Magi

Jag skrev i bloggen att jag såg fram emot att höra Lotten Bergman, för att jag läser och garvar mig dubbelvikt åt hennes blogg i princip varje dag. (Lotten räddar vilken grådassig dag som helst, jag lovar!) Vips hade jag både kommentar och mejl från Lotten, som ville att jag skulle komma fram och hälsa – och om jag möjligen kunde tänka mig att ta några bilder med hennes kamera. (Nej, inte mina bästa bilder, ähum…!) Nu blev vårt möte ganska kort – men det mysiga var att det var spontant och varmt och glatt – och ingen människa kunde tro att vi aldrig setts förr. DET är för mig hur webben sprider värme – och vänskap, på sitt sätt.

Jag hade faktiskt tänkt att länka till Lottens blogg idag i vilket fall som helst, för att jag satt och skrattade hjälplöst åt ett av hennes senaste inlägg, och kände att det här måste spridas och promotas – nu blev det i form av en berättelse om hur webben visst kan vara grogrund för värme och öppenhet. Om man låter den vara det.

***

Kvällens musiktips:

Hela kvällen har Spotify stått på och spelat min ganska digra ”Bruttolista” där jag slängt in en salig röra av allt möjligt. Då och då kommer det en låt jag fastnat för, men inte vetat vad det är för band. Varje gång har det varit en låt från den här skivan – med Daughtry, för mig ett helt okänt band, tills en väninna tipsade mig i julas. Lättlyssnat och lite smårockigt.

***

Och eftersom jag framlevt aftonen i djupaste zombie-dvala, och dessutom sovit någon timme med barnen vid nattningen, är jag nu klarvaken och inte det minsta sömnig… Tåget går 07.26 från Centralen, exakt 26 minuter för sent för att jag, enligt gällande direktiv för tjänsteresor, skulle få ta taxi på Firmans bekostnad. Sålunda gäller 06.07-bussen och uppstigning så tidigt att jag inte vill tänka på det… Hm.

Kanske ska krypa till kojs med min nya bok *pekar mot inlägget nedan* – så har jag säkert något spännande att skriva om imorgon!

Annonser

5 Responses to Mobilval, bloggpris, värme och musik

 1. Mimmi skriver:

  Mamma har en sån W595 och är nöjd med den.
  Hon har en vit med tre-abbonemang. Var ingen prisskillnad på färgerna då, för en månad sen.

 2. Susanne skriver:

  Norra Europas sämsta lokalsinne? Du? Jaha, men då måste ju jag ha Norra halvklotets sämsta, för inte tusan hittar jag till Havregatan ännu!

  Hoppas tågresan var trevlig åtminstone!
  Kram!

 3. DH skriver:

  Grattis till bloggpriset! Det var gulligt tyckte jag, både själva utformningen och motiveringen!

 4. Lotten skriver:

  Vi pratade om det här i radion denna vecka: huuuuur kan man kasta sig om halsen på en vilt främmande människa första gången man ses bara för att denna person bloggar? Mysko fenomen. (Vi kom inte på något svar.)

  Och bilderna blev jättebra, så det så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: