Norrlandsinsikter

Det är nyttigt att fara till Norrland ibland – även om det riskerar medföra vissa strapatser i form av stillastående väntan i Uppsala och därpå följande tågförseningar. Samtal som på hemmaplan tenderar stanna av eller kretsa om det likgiltigt ytliga, får välbehövligt syretillskott och ett ögonblicks livsrum.

Jag sörjer det där avstannade samtalet mycket, även om jag på den punkten inser att jag faktiskt är ganska naiv. Men ändå. Tänk dig en värld av naiva människor – där alla är naivt gyllenögda och öppenfamnat optimistiska…Jag tror att det skulle kunna bli ganska vackert.

Så – vad har dagen gett? Vatten på kvarn och tro på visioner. Framför allt min förmåga att skapa visioner och vetskap att visioner är viktiga, äger funktion och i sig genererar drivkrafter som inga direktiv i världen kan ersätta. Det är inget nytt, inget hemligt, inget explosivt eller farligt – men varje gång jag säger dessa saker och får tystnad till svar, eller svar som betyder att allt jag pratar om är omöjligt och orealistiskt, börjar jag tvivla. Tänker jag så fel? Är jag bara en udda fågel med naiva drömmar? Nej. Idag tror jag inte det. Imorgon kanske jag måste möta tystnaden igen, men då är jag åtminstone starkare än jag var igår.

Jag tänker på mod, och jag tänker att också modet skrämmer den som själv är rädd. Men – inget mod utan rädsla. Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: