Visionsplanering

Jag har funderat på att göra något liknande det här.  Bland kommentarerna nämner någon ordet ”vision board” – det vet jag inte exakt vad det är, men det låter som om det skulle kunna vara ungefär det jag behöver. Ett sätt att visualisera drömmar, planer och saker att göra för att nå dem. Jag leker med ordet visionsplan, för det kanske mer stämmer med vad jag vill skapa. En överblick över mina steg för att realisera det jag vill.

Jag blänger på väggen brevid mitt skrivbord, den gapar tom och intetsägande. Tänk om den kunde säga åt mig de saker jag behöver höra för att minnas vad som är viktigt istället…

Boken Personligt Entreprenörskap (som jag tjatar om, men faktum är att de förordar något som egentligen är ett av skälen till att jag skriver blogg överhuvudtaget – att berätta/förklara för andra för att göra saker tydliga för sig själv. Nu väljer jag att göra det i skrift, eftersom jag tänker så bra när jag skriver – men principen är den samma och har varit sedan 2001. Jag skriver om det jag läser i boken, för att integrera det med mina egna tankar – göra bokens idéer till mina) skriver om att ”anställa sig själv” för att göra jobbet med att nå det man vill.

Jag funderar lite på vad det betyder. Egentligen låter det rätt larvigt – men samtidigt… Det handlar ju lite om att upprätta ett prioritetskontrakt med sig själv, sätta en engagemangsnivå för de aktiviteter som man bedömer ska leda framåt och ta på sig uppdraget att jobba för att nå dit. Och ur det perspektivet blir ansvarstavlan/visionsplanen ett ganska naturligt arbetsredskap – en projektplan, helt enkelt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: