Inspirationsdejting

Jag kämpar tappert med att läsa/scrolla mig genom de nu 463 olästa bloggposterna i min Google Reader. Det jag försöker åstadkomma är att komma ikapp, utan att gå miste om några inspirationskorn som gömmer sig i de texter och tankar jag inte hunnit läsa på sistone. Nästa vecka blir hysteriskt hektisk – imorgon ska jag göra mig hormonfri för resten av livet (bara att inse – jag är hyperkänslig för hormonrubbningar och ska ge fan i att utsätta mig för sådant!), sen jobba, på tisdag ska jag träna, luncha och jobba, på onsdag ska jag jobba, ha utvecklingssamtal och gå på teater, på torsdag ska jag ha långmöte hela dagen, på fredag ska jag träna igen och jobba.

Hursomhelst. Jag såg de första bilderna i det här inlägget, utan att egentligen läsa något, och associerade till Julia Camerons Konstnärsträffar. Jag lovar mig själv gång efter annan att jag ska börja göra konstnärsträffar med mig själv, låta lusten styra mer än tvång och driften att åstadkomma saker. Men saker kommer alltid emellan, stjäl min tid och äter upp min energi.

Bilderna får mig att vilja gå på antikvariat. Rota i bortglömda lådor med gamla böcker, tidningar och tidskrifter, hitta, fynda, drömma – ta hem, skapa och leka. På onsdag ska jag gå på teater. Kanske hinner jag gå en runda innan föreställningen börjar…

***

För övrigt kan jag meddela att Crimsons maskiner tydligen jobbar även på helgerna. Fotona jag beställde igår meddelades klara idag. Det innebär att jag kommer till HG4-cropen på lördag med 200 nya fräscha foton om jag vill.

Fast jag funderar på att inte göra något sådant alls, utan göra i ordning Rolodexen istället. Det är praktiskt med småproduktion när man är på resande fot – även om jag i princip tar lika mycket med mig oavsett…!

Till Rolodexen fattas:

 • Indexkort till adress-avdelning (har gjort till och med o eller p tror jag)
 • Indexkort till recept-avdelning (har gjort kött, fisk, soppa, sallad och godsaker)
 • Indexkort till födelsedagsregister (har gjort till och med februari)
 • Indexkort till avdelning för citat-register

Och så givetvis adresskort, födelsedagskort, receptkort och citatkort. Fast citatkort ska jag inte göra, det räcker med nedklottrade ord på de kort som följde med Rolodexen när jag köpte den. (Citatregistret ska vara ett enkelt sätt att logga saker barnen säger, ord, repliker och resonemang.)

Annonser

5 Responses to Inspirationsdejting

 1. Suss skriver:

  Hormonfri för resten av livet låter trevligt! Jag funderar också på att skippa ”papperspyssel” på HG4 och kamerapyssla istället. Sedan kan jag ju insupa lite Rolodexinspiration från dig kanske?

  I morgon är det åter till jobbet igen, första gången på nästan en månad!

  Ha en bra vecka, vi ses på lördag!
  Kram!

 2. Per Stromsjo skriver:

  Har du börjat komma överens med din Google Reader numera? Min gör sporadiskt motstånd fortfarande men det är säkert övergående.

 3. Ellinor skriver:

  Hormonfri resten av livet låter lite läskigt tycker jag, många hormoner behövs ju för att kroppen ska fungera – men jag antar att du ska sluta med ”extra-hormoner”, så att säga. Vad blir det då? Kopparspiral?

 4. Jenny skriver:

  Jajaja, läkar-petitesser…! 😉 Men ja, jag har bytt hormonspiral mot koppar. Just NU inte så skönt (aj!), men jag är glad att vara av med otäcka hormoner som förstör min hy.

 5. Jenny skriver:

  Per: Jorå, vi kommer överens – enda kruxet är att hinna med att läsa allt som ploppar upp i den…!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: