”Man måste tänka på chokorytm-kurvan…”

Idag är det måndag, men inte vilken måndag som helst. Idag är en måndag då jag godkänt chokladkonsumtion – men inte vilken chokladkonsumtion som helst:

På konferensen förra veckan ingick en trivselaktivitet som innefattade chokladprovning. Mycket trevligt och mycket lärorikt. Jag kommer aldrig att se på Marabou som förr. Jag har också lärt mig att kvaliteten på choklad inte har med kakaohalten att göra – utan med kakaosmöret. Snåla chokladtillverkare tar ut kakaosmöret och säljer till kosmetika- och läkemedelsindustrin, som betalar bra för detta undergörande fett. Istället tillsätter man annat fett man köpt billigt nånstans, vegetabiliskt fett, transfett eller vad man hittar. Det blir faktiskt väldigt stor skillnad.

Och idag är det synd om mig, av skäl jag inte tänker gå in på, men jag tröstade mig genom att ta en runda på NKs konfektyravdelning och inhandla en kaka 66% Amedei Toscano Black, en prisbelönt godbit som var med i chokladprovningen förra veckan och särskilt föll mig på läppen.

Så får det vara måndag bäst det vill.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: