En Dåres envishet

Idag har jag haft skönt samtal med en Klok Människa™. En som inte lägger värderingar eller egna intressen i saker och ting, utan bara lyssnar, smälter och i någon mån skickar tillbaka. Det är så ett bra samtal ska vara – varför ska det vara så svårt? Eller – varför ska det vara så sällsynt? Svårt är det egentligen inte.

Efteråt gick jag omkring som i en mjuk bubbla av lättnad, den lättnad som kommer av att ha satt ord på saker som tidigare mest utgjort ett diffust moln av oro, halvtänkta tankar och förvirring. Ingenting har hänt, men dimman har lättat.

(Vilket för övrigt var ett av mina favoritstycken, på den tiden jag var en Duktig och Musikalisk flicka och tog flöjtlektioner.)

Don Quijote är ingen bra förebild – om det nu är det han är, eller har varit… jag vet inte så noga. Men jag tenderar känna igen hans tema i mitt eget liv lite för ofta för att det ska vara en slump. Släppa taget kan nog rakt av klassas som min sämsta gren – jag kämpar i det längsta, även när jag vet att kampen är länge sedan förlorad och det som en gång fanns att vinna är ödelagt och borta. Envis in absurdum – eller bara vanligt hederligt korkad?

Nej. Ordet är naiv. Jag gillar ju egentligen ”naiv” – önskar mig en värld med plats för naivitet. Men världen är inte där ännu, och jag kanske – inte minst för min egen skull – måste börja förhålla mig till den som den är, och inte som jag önskar att den vore.

Annonser

One Response to En Dåres envishet

  1. Ellinor skriver:

    Jamen, om man nu inte har spotify så kan man ju aldrig få reda på vilken låt som var din favorit när du spelade flöjt (by the way – varför slutade du). Hur ska jag då kunna höra om den är något för mig (antagligen inte… jag är ju självlärd och inte klassiskt skolad på något sätt när det gäller flöjt :D)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: