36 going on 63

Jag förstår inte hur trött jag är. Seriöst – om jag är såhär trött vid 36, hur trött kommer jag att vara vid 63? Hur kommer jag att ens orka svänga benen över sängkanten på morgonen? Släpa min rynkiga kropp till frukostbordet och vidare…

Inga kloka tankar kommer genom trötthetsdimman, det stör mig mest av allt. Tröttheten får mig att känna mig trög och korkad. Det gillar jag inte. Jag gillar att leka filosof. Fånga viktigheter, hur flummigt obegripliga de än ter sig för alla andra, saker som betyder något för mig. Att kunna fånga dessa tankar och nåla fast dem med ord mot ett digitalt bloggpapper, det ger mig ro i sinnet och balans i den oroliga själen.

Tokigt va? De flesta människor varvar ner och slår sig till ro när de är trötta – jag blir mest stressad av min egen trötthet. Jag har inte tid att vara trött. Att vara trött hindrar mig från att göra och åstadkomma det jag vill, dämmer upp mina tankar tills jag inte kan få ur mig en stavelse, en idé eller en handling.

Jag borde gå och lägga mig – nu på en gång. Sova många timmar för en gångs skull. 9-10 istället för 5-6. Det vore klokt. Frågan är – är jag så klok, eller är trögheten inte enbart inbillad…?

***

Imorgon inleder Mikaela kursen i Photoshop. Det ska bli jätteroligt, och jag ska verkligen försöka att inte halka efter som jag gjorde med Moderskepp-kursen, det blir inte lika roligt att sätta igång, när man vet att alla andra redan är halvvägs genom kursen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: