Bye-bye Latte

Det ser inte bättre ut, faktiskt. No more latte for me. Säger hon stillsamt och sippar på kaffet vid sin sida – som är helt klart beigefärgat och täckt av ett  mjukt vitt skum. Huh?

Laktosfritt. Det är grejen. Det nya sva… öh, vita.

Jag har undrat i några veckor vad det är med mig och min mage i synnerhet. Ont, uppblåst och bullrigt. Föga anstående en dam, så att säga. Igår fick jag så för mig att jag skulle testa att utesluta laktos. Väninnan, Fru C, är laktosintolerant och har lärt mig ”the basics” så att säga, så kopplingen var inte helt tagen ur luften. Ner på apoteket, köpa laktastabletter (just-in-case) och sen laktosfri mjölk på hemvägen. Fru C ordinerade 2 veckors total avgiftning, men jag beslöt mig – obstinat som jag ju är – för att testa vad som händer om jag bara fusk-utesluter laktosen.

24 timmar senare – ingenting. Inget buller, inget ont, ingen ballongmage (ja, inte värre än vanligt, dårå). Espresso Houses låglaktosmjölk smakar skit (bra – då sparar jag in alla pengar jag annars spenderar där!), men hemmalatte på Valios laktosfria smakar precis som vanligt – lite svårare att få till skummet, men det frågar jag ändå inte efter.

Så då antar jag att det är såhär det får bli. Bye-bye mjölkprodukter. Hello laktosfritt.

Annonser

6 Responses to Bye-bye Latte

 1. ylva skriver:

  hej du!

  tror att du kommer att gilla att vara laktosfri, många mår bättre av det :). och i sverige finns ju så himla många (och faktiskt ganska bra) alternativ. mycket klurigare här kan jag säga…

  fast egentligen hade jag ett annat ärende (eller två, för jag tyckte att det var så roligt att du mindes den där gamla layouten. det är ju din förtjänst att den har rätt gul nyans 😉 )och det var att jag undrade hur det gick med dina art-journal? har det lossnat? jag har nämligen – äntligen! – hittat inspriations till en variant som jag tror kan passa mig och måste självklart dela med mig ifall det kanske kan vara något för dig, även om du kanske vill kunna få in mer text om dagarna, men sådant är ju flexibelt :).
  klicka in dig på http://blogdelanine.blogspot.com/ och kolla på hennes journal pages :). eller kolla på allt det andra också, för hon gör väldigt snygga illustrationer och handgjorda stämplar och…

  kram kram,

 2. ylva skriver:

  men herregud, hur skriver jag egentligen? jag MÅSTE lära mig att sakta ned och verkligen läsa vad det är jag skrivit *suck*. det ska vara ”din art-journal” och ”inspiration” såklart *himlar med trötta ögon*.

 3. Stina D skriver:

  Säger bara: EspressoHouse’s Chailatte gjord på SOJAmjölk!! *slurp*

 4. ylva skriver:

  du har ju jordens smartaste blogg *lol*. tänkte be om ursäkt för att jag slarvat med texten igen och då säger den att det får jag inte alls skriva för det har jag skrivit förr ;). du vet vad jag menar, eller hur?

  kram igen,

 5. Jenny skriver:

  Ylva: Ta det coolt, jag är fullt kapabel att läsa mellan raderna, och slarvar som tusan själv ibland… Det är lugnt och du har mejl!

  Stina: Älskar deras chai och hoppas kunna dricka den trots laktoskistan, men pulvret innehåller ju också mjölk så det kan bli knepigt. Men det finns ju laktastabletter för högtidliga tillfällen…

 6. seebyemy skriver:

  hej! jag HAR precis samma problem som du hade, vill bara inte inse det ha ha – ett liv utan latte!! jag noterade alternativet till mjölk på din blogg 🙂 tack! ha en trevlig dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: