Mello, omgång 2

Ålrajt, då kör vi lite sågning i realtid den här gången:

1) Lili och Sussi. Ähum. Allt är 20 år äldre – låten, rösterna, damerna. Och inget har blivit bättre med tiden. Dessutom – varför sätter man de smickrande kläderna på den systern som inte behöver så mycket smicker som den andra – å tvärtom?

2) Lasse Lindh. Veckans kulturelitiska bidrag. Jag förstår mig inte på det där ölskråliga rockwishing… -skräpet. Kent å sånt. Och så det här. Suck.

3) Jennifer Brown. Konstaterar att det är mycket gamla avd… ehh, jag menar ”folkkära” artister som gör comeback i Mello. Låten glömde jag medan hon sjöng.

4) Heat. RAKA DIG MÄNSCHA, skriker jag när jag ser en långhårig karl med tysk porrmustasch. Fast om jag håller blicken stint fästad vid datorn istället för TV:n, så är det här faktiskt fullt drägligt. Inget jag kommer att nöta hål i Spotify för, men… full drägligt. Jag slipper spy under de här 3 minuterna åtminstone, yay!

5) Markoolio. Ärligt talat. Ska vi snacka om vad som skulle funka i Moskva? Då skulle jag ha sagt för fem minuter sen att vi borde snacka Markoolio. Nu ser jag en slätstruken Marko stå på scen i elegant sammetspyjamas med ros på kavajslaget, nerskalad till en skugga av den Marko vi alla utstött plågade stön åt genom åren, medan våra barn suttit klistrade som fågelholkar vid dumburken. Så – i år behöver vi inte snacka Marko. Men jag säger bara – humorbidrag funkar i ESC. Synd bara att Markoolio fegat bort sin.

6) Amy Diamond (iförd glittrig Jedi-outfit). OK, stor del av publiken är äldre än dig Amy, men vi är inte senila riktigt än. Man KAN inte köra samma koreografi två år i rad och komma undan med det. Annars – schysst radiodunk, som säkert kommer att dunka genom Globen också om några veckor, via en eller annan omväg. Skulle eländet hamna i Moskva, lär den dock passera utan vidare uppståndelse, skulle jag tro.

7) Cookies ‘n Beans. Coutry i Mello? Nu blir jag nyfiken… Sveriges svar på Dixie Chicks? …nej. Unisont och jävligt. Synd.

8 ) Måns Zelmerlöw. När Carola var med för några år sen konstaterade jag att hon hade kunnat gnola Gubben Noak på scen och ändå vinna hela skiten. Med Måns vågar jag inte vara riktigt lika kaxig – men jag vill nog påstå att Måns har minst halva inne (i Globen) innan han ens sjungit upp. Fast kostymateljen verkar ju ha kört Jedi-jackor på löpande band – först åt Amy, sen åt Måns sju långbenta dansöser.

Stalltipset: Måns och Heat till Globen, Amy och Lasse Lindh till Andra Chansen. (Det där med ”internationella juryn” som de körde förra veckan fattade jag inte, så det struntar jag i.)

Annonser

3 Responses to Mello, omgång 2

  1. Anna-Carin skriver:

    Helt klart imponerad av ditt stalltips! 3 av 4 är toppen!

  2. Jenny skriver:

    Haha – man har väl varit med förr…! *s* Men jag bugar å bockar för elogen, den värmer en gammal schlagernörd…!

  3. Angela skriver:

    Håller med dig på varje punkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: