Osedvanligt dekadent fredag (den 13:e)

Jag är verkligen otroligt trist just nu, men jag är så trött att jag är yr – varenda dag. 36 going on 63 igår, 36 going on 93 idag.

Annars var idag en bra dag för att vara fredagen den 13:e. Förutom att den började med en vaknatt med minstingen som hade magknip, och upptäckten att äldstingen hade feber, samt sambon som på oförklarligt vis blivit marinerad i ättika under natten. Jag försov mig (givetvis) och var för trött för att jäkta till jobbet. Jobbgrejen jag skulle fixa på en kvart på morronen tog hela förmiddagen och min lunchdate ställdes in.

Men: Jag tog mig i kragen och hälsade på min X-kollega Fru C och levererade en gruvligt försenad födelsedagspresang (bestående av ljuva scrap-papper ur serien Marrakech – fast jag ser nu att det allra snyggaste pappret fattades… Scrapaddicted måtte inte ha haft det inne… Sorry, fru C – my mistake!) och fick en ljuvlig cappuccino på plutt-kaffe (”kaffepods” på fackspråk) – ni vet en sån där maskin där man stoppar in en plutt istället för att stå och slabba med pulver. Jag har haft rejäla dubier mot såna maskiner (har blivit serverad veritabelt blask gjort på sånt kaffe – men det var uppenbarligen inte kaffets fel), men nu står de på vill-ha-på-jobbet-listan – tillsammans med Spotify och andra ouppnåeliga drömmar.

Hursomhelst, det var en trevlig lunch, även om jag i vanlig ordning när Fru C och jag surrar loss glömmer tiden och måste slitas tillbaka till verklignheten igen. Den här gången kom jag dock i tid till nästa möte på jobbet. Nätt och jämt.

Strax efter fyra tänkte jag ”näeh, nu får det vara nog” och beslöt bege mig norrut för att ansluta mig till sjuka barn och griniga män – när kollegan yttrade två magiska ord: ”Jenny! Öl?”

Jag minns inte när begreppet fredagsöl senast hade en reell betydelse för mig – det måste ha varit tre-fyra eoner sedan, och på den tiden var veckodagen inte heller särskilt relevant, så även det var en sanning med modifikation. Jag lämnade raskt den arma familjen åt sitt öde och sällade mig till det törstande sällskap som lämnade Kontorslandet vid pass 16.27. Det var ett trivsamt sätt att avsluta en hysterisk vecka (eller två) – med surr och fågelkvitter och garv åt fånigheter som ingen normalnavlad människa skulle förstå det lustiga i. Ett klart underskattat nöje!

Men nu är hon alltså schack matt – trots att hon redan däckat med lillsonen en gång. Bäst att partyprinsessan kryper i säng, efter en sådan strapatsrik dag behövs vila, den saken är klar…

A bjäntå, schärs-ami! (orkar mig inte på att försöka stava på franska just nu – satsar på hemkörd fonetik istället)

Annonser

One Response to Osedvanligt dekadent fredag (den 13:e)

  1. BaraJag skriver:

    Fru C är så nöjd och glad så! Maken tittade mysko på mig när jag satt och klappade papper på fredagskvällen. *fniss*

    Hoppas nu bara att jag kan lägga beslag på den jämrans laptopen så jag kan skutta igång en liten sida där jag kan visa vad jag gjort med dem! (Och Rolodexen mé…)

    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: