Skaparkris

Jag känner viss skepsis över mitt beslut att flytta de kreativa utbrotten till en separat blogg, och spara det ”personliga” här. Vad blir kvar av personligheten om man tar bort det kreativa?

Men för all del – just nu står kreativiteten inte alls högt i tak här, det går trögt, känns tråkigt och blir inte bra. Det känns som om jag bara sitter och parar ihop papper och foton, men jag har ingenting att säga om fotona. Jag funderade lite på det här tidigare ikväll, och konstaterade att jag kanske skulle lägga ner scrappingen ett tag, och försöka fokusera på att organisera upp fotona så att jag hittar mina berättelser bland dem.

Jag började på det, och det var ett helvetiskt jobb så jag lade ner det nästan genast. Men nu, precis som då, tror jag ändå någonstans att det är det som måste till för att jag ska hitta tillbaka till skaparglädjen igen. Kreativt kaos, javisst. Men det kommer en gräns där kaoset överstiger kreativiteten, och jag tror att det är där jag står nu.

Jag har en nästan decimetertjock hög av osorterade bilder, hyfsat nyframkallade. Jag rotar bland dem, kan säkert ”göra sidor” av dem, men sen kommer jag till ett stopp, för jag har inte tänkt ut vad jag vill säga om dem, funnit någon sammanhängande berättelse – och då faller meningen. När jag först gör sidan och sen ska tänka ut vad som ska stå på den.

Ikväll avslutade jag en påbörjad layout som jag tycker väldigt mycket om. Och så gjorde jag en som känns helt poänglös och jag vet inte vad jag ska skriva på den. För att den inte hänger ihop. Bild, text och form. Ett upp och ett i minne.

Nej – lite ordnung muss sein. Inte för mycket av det goda, men nån liten ordning. Imorgon. Då jävlar.

Annonser

One Response to Skaparkris

  1. Martin Hansson skriver:

    Vet precis vad du menar. Kreativitet kräver ett visst mått av kaos och den dos ordning. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: