Först Don Quijote, nu Espresso House

Another love-story down the drain: Espresso House. Förstå vad de arma jubelpuckona har gjort: De har tecknat avtal med Arla, och får inte längre köpa in drickbar laktosfri mjölk från Valio, utan MÅSTE köpa den vidriga sörjan från Arla. Hejdå, kaffe.

NU är jag ledsen för min laktoskänslighet.

Annonser

7 Responses to Först Don Quijote, nu Espresso House

 1. BaraJag skriver:

  Jahaja, då har jag köpt min sista kaffe där med. (Även om det inte är så ofta) Hur i alla höga håvetes djäfl**** kan de komma på något så dumt? Arlas laktosfria kan få vilket gott kaffe som helst att smaka unk!

 2. Jenny skriver:

  Jamen jag sa ju att det smakade skit när jag köpte där häromdan, sen åkte jag hem och gjorde själv på Valios och den smakar helt OK. Bad henne framföra Valio till sina chefer, men avtalet var tydligen helt nytt, inte läge att riva upp för några ynka laktosfria kunduschlingar…

 3. Mimmi skriver:

  Nu är inte jag nån expert på kaffe. Men en kollega rekommenderade sojamjölken, skulle det funka eller är det råäckligt?

 4. Jenny skriver:

  Jag vet faktiskt inte… Den lär vara sötare, men jag har faktiskt inte testat, så jag vet inte om det är sötare på ett äckligt sätt, eller sötare på ett schysst sätt… Får väl prova – 100% avhållsamhet lär väl inte ligga för mig…! *s*

 5. Per Stromsjo skriver:

  Själv dricker jag mitt kaffe nattsvart men i övrigt är jag rätt stor mjölkkonsument och har börjat fundera lite på laktosen eftersom magen aldrig verkar vara i toppform. Vet man vad det är som utlöser så’n här intolerans hos seniorer?

 6. Jenny skriver:

  Jag har ju inte varit hos någon läkare, utan går på vad jag hört från väninnan och kunnat Googla mig till. Men grejen är att det är rätt unikt för nordbor att vuxna kan dricka mjölk överhuvudtaget, det är de som kan det som är undantaget – inte de som inte kan, faktiskt. Vad jag har förstått är att stress kan trigga – men det behöver å andra sidan inte vara något annat än ”ålder” – att förmågan att producera laktas (enzymet som bryter ner laktosen) avtar med åren, för att så småningom försvinna helt. För mig är det där med stress logiskt, så jag är inte ett dugg förvånad att det här kommer nu (om det nu är det – jag är ju fortfarande i experimentstadiet).

  Min väninnas tips var att skippa mjölkprodukter, inkl alla produkter som innehåller mjölk (eller skummjölkspulver och liknande = typ allt vad halv/helfabrikat heter) i två veckor, som en avgiftningsperiod. Sen testa sig fram med laktosfria produkter. Blir det bättre så har man ju hittat tricket.

  Det finns ju laktastabletter också, men det blir rätt dyrt om man ska peta i sig såna hela tiden (jag köpte en 10-pack för 60 spänn). För att inte tala om opraktiskt.

  Sisådärja, Laktos 101 – i vad mån jag nu är någon auktoritet på området…! Hoppas att det hjälper!

 7. Per Stromsjo skriver:

  Man får allt vara uppmärksam på signaler från lilla magen. Lilla och lilla, jaja. Nu pratar vi om nå’t annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: