Nej…

…inte måste man skriva jämt inte.

Men – så här är det med  mig och mitt skrivande: jag har ett huvud fullt av hjärnceller, de flesta av dem hyggligt brighta om jag får säga det själv (och det får jag, för det här är min blogg).  Ena halvan av dem jobbar hela dagarna, blir trötta och vill inte leka mer när vi kommer hem – medan den andra halvan slår dank om dagarna och har inget att göra, och är när kvällen kommer både yster och understimulerad. (Vilken hjärnhalva som gör vad får ni själva lista ut…!)

Då börjar den spotta ur sig spännande idéer och tankar i mängd – idéer som den andra hjärnhalvan inte alls orkar befatta sig med, och där sitter jag med jordens konflikt mellan öronen. Det blir ett herrans liv därinne, när de tu brakar samman – och jag vet egentligen inte om någon någonsin vinner striden, eller om de bara bultar skiten ur varann och börjar om igen imorron…

Ett av skälen till att jag bloggar är att det där galna huvudet rymmer en mängd tankar som verkar vilja någonstans – och bästa sättet att komma på vart brukar vara genom att skriva ner dem och se vart de tar vägen. Den sortens tankar lämnar den utarbetade hjärnhalvan åt sin pigga och utvilade brorsa, och jag sitter här och mest tillhandahåller fingrar mot tangentbordet – resten får ysterhjärnan göra själv.

Så – att jag vill skriva vare sig jag orkar eller inte, beror tyvärr inte på att jag är så serviceminded att jag vill erbjuda mina läsare ständig ordtillförsel – utan på att det är min ventil. Min fredspipa för att gjuta olja på konfliktvågorna mellan hjärnhalvorna. I skrivandet kan den ene vila och den andre få utlopp. Det är vad den här bloggen handlar om, egentligen.

Annonser

2 Responses to Nej…

  1. peterlina skriver:

    JA visst är det tur att jag bytt till WP! Det är ju SÅ mycket bättre!!! *nyförälskad* 😀

  2. Per Stromsjo skriver:

    Men de dagar trycket är lite jämnare och ventilen faktiskt inte behöver pysa?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: