Aaaaahh-tschoo!

Jag funderar allvarligt på att göra något sådant här med min Google Reader. Rent generellt är jag en livlig entusiast för clean-sheets, att rensa ur och börja från början, skapa nya strukturer och bli av med gammalt skräp. Jag ligger ständigt back i bloggläsningen, och märker att det drabbar kommenterandet. Jag varken läser eller reflekterar, och det gillar jag inte.

Så jag tänker… Om jag nollställer min Google Reader, avslutar varenda prenumeration och kastar alla mappar, och sen börjar jag om igen – ur minnet. Jag äger inte ens en länklista för alla bloggar jag har i Google Readern, det är liksom den som är Da Shit, så att säga. Hypotesen är: Om jag inte minns en blogg, så kan den ju inte ha gjort så värst djupt intryck…?

Jag undrar hur många bloggar jag faktiskt skulle komma ihåg. Jag undrar vilka som skulle hamna i favoritmappen. Jag undrar om jag rent generellt skulle få en annorlunda bloggläsarprofil än jag har nu. Jag undrar vad jag väntar på?

Annonser

5 Responses to Aaaaahh-tschoo!

 1. AnnaB skriver:

  Å det är en mycket intressant fundering! 🙂 Jag undrar också vad jag ska göra, för jag skulle vilja följa så många fler än vad som egentligen är möjligt. Jag skulle helt klart behöva rensa, men frågan är om din metod är den bästa eller om jag ska välja en något försiktigare väg… 😉

 2. Per Stromsjo skriver:

  Jag vet inte om det funkar i WP 😉 men vi andra kan prenumerera på delar av en blogg. T.ex. poster med etiketten ”architecture” om man nu snöat in på sån’t. Kanske dags att marknadsföra den möjligheten. I teorin skulle man kunna avgränsa det man är intresserad av och begränsa inflödet en smula.

  Tror nog alla går igenom samma faser som du med flödesläsandet. Först ”hurra, vad enkelt” och så börjar man ösa in allting i stackars Google Reader. För att med tiden upptäcka att det faktiskt fortfarande tar tid att hänga med. Och när man passerat tretusen olästa är det dags att börja städa. Been there.

 3. Jenny skriver:

  Huh? Nu hänger jag nog inte med riktigt… Jag läser inte bloggar genom WP, det finns nån funktion för det, men den tar bara in andra WP-bloggar, så den är larvigt meningslös. Fast något säger mig att det inte är så du menar… Som jag skrev nånstans ikväll – jag gillar tekniken, men det är inte alltid den gillar mig. Ähum.

  Å andra sidan… Jag vet inte om jag lockas så mycket av avgränsade ämnen, som av sätten att avhandla… ungefär vilket ämne som helst. Skribent-nörd, ya know.

  Fast 3000 olästa?! Majgawd, där har jag inte varit. Jag är på 300, och kämpar mig tappert ner i 200 – och sen hinner jag inte mer än blinka så är jag uppe i 300 igen. Och det räcker för att jag ska känna mig stressad…! *s*

 4. Per Stromsjo skriver:

  (Många av mina är hålla-koll-på-vad-alla-gör-på-Flickr men det är inte stressande. Man tar ett pass i månaden bara. Ungefär som i din videoillustration.)

  Jag uttryckte mig dimmigt. Det jag menade var att Blogger labels har vidhängande flöden som man kan prenumerera på. I sin Google Reader, såklart. Vitsen är att man kan följa delar av en blogg, om man nu har ett intresse som låter sig avgränsas av en label förstås. Och eftersom jag är som jag är har jag snickrat ihop en påse specialprenumerationer på stockholmsmaterial från olika bloggar. Via deras respektive huvudstadslabels.

 5. Jenny skriver:

  Ah – nu har jag lärt mig något nytt… Att man kan prenumerera på Flickr också. Fast å andra sidan… jag kanske hellre bör låtsas som om jag inte vet det – det hotar bli farligt annars…!

  Blogger labels låter iofs som ett vettigt system, men jag vet inte jag… Mitt problem är väl i vanlig ordning att jag är rädd att missa något, och så gapar jag över för mycket och missar hela stycket istället.

  *funderar över vad ”är som jag är” betyder egentligen* 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: