Hjälp mig att gräva guld…!

Här och där ser jag folk som kör repriser i bloggen. Det förstår jag inte riktigt. Vill man ha bloggpaus så tar man en bloggpaus. Som någon klok människa påpekade för nån vecka sen – man måste ju inte skriva jämt heller.

Och om det handlar om att hjälpa nytillkomna läsare att hänga med, så hjälper ju en reprisrunda inte heller – om en månad är reprisen lika begraven i glömska som originalposten.

Mitt svar till nytillkomna läsare heter Himmel & Ords guldkorn och ligger som länk i ovankanten *pekar uppåt*. Tyvärr har jag kört fast lite med den sidan, så därför tänkte jag be er som läst här ett tag om lite hjälp – vilka texter ska jag länka in dit? Texter som säger något om den här bloggen och om mig som skriver den, på ett eller annat sätt. Hjälp mig att hitta dem, de där guldkornen!

Det gör inget om ni inte minns exakt när och vad inlägget hette 😉 – jag brukar ha förvånansvärt gott minne för att vara så virrig som jag också är, så säg på ett ungefär vad det handlade om och vad som var bra med det, så ska jag nog lyckas hitta det. Men om något har stått ut och triggat något hos er, så vore det väldigt roligt att veta. (Och ja, jag är medveten om risken att jag får 0 kommentarer på den här förfrågan, därför att min blogg är lika flyktig som ett konsumkvitto i en aprilvind – men det är OK. Jag kan ta det. Men fråga vill jag i alla fall!)

På jobbet har vi pratat om ”metadata” på sistone, sökbara ord i webbtexter, och det är apsvårt att tänka ut vilka metadata andra människor kommer att vilja söka på – däremot har jag väldigt lätt att söka i mina egna texter, jag med mina hemgjorda uttryck och bildspråk. Perfekta metadata – för mig själv…!

Så, var inte blyga nu – hjälp mig att göra klart Guldkornssidan, för jag får lite dåligt samvete varje gång jag ser i statistiken att någon arm stackare gått in där, det är verkligen ingen heltäckande bild man får av den sidan…

Annonser

2 Responses to Hjälp mig att gräva guld…!

  1. ylva skriver:

    hmmm… ska fundera på saken. just nu känns det bara som om du skrivit så mycket (och bra 😉 ). coolt att man kan få igenom en allmänn västindisk begäran *lol* ! här kommer iallafall en länk till en av de jag sett göra så http://www.dooce.com/ . nu är det väldigt mycket irriterande reklam (för hon skriver ”professionellt”) och så råkar hon ha valt en hemskt rosa och ganska ful header den här månaden, så det är lite knasvarning på den, men man kan se vad jag menar iallafall. klickar du där kommer du direkt in i bloggen, men hon har också ”dagens foto”, ”dagens vovve” och ”dagens stil” eller något sådant (jag tittar bara på dagens foto 😉 )och varje gång hon uppdaterar något av dem ploppar de upp som ett litet miniinlägg i den vanliga bloggen. man får klicka på dem om man är intresserad att titta vidare.

  2. Jenny skriver:

    Fast… är inte det där som att använda kategorier – förutom att Blogger låter henne displaya det lite snyggare än min lilla rullgardin… Jaja, nej nån sån funktion har jag inte sett här på WP. Hoppas att RSS-rutorna duger…?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: