Franska nerver

Min nya fina mobiltelefon och jag trivs väldigt bra tillsammans, den är fin och blå och fälls upp med en lyxig slide-funktion och allt är fint och bra på alla sätt och vis. Så, jag tänkte att jag skulle bli lite modern och använda alla funktioner och modifjonger i den här fina lilla lyxtelefonen som Telenor praktiskt taget har skänkt mig.

(Ooops, det där lät nästan lite krystat reklamigt… Men inga sponsorer har hittat hit ännu, det kan jag försäkra. Inte ens från Norge.)

Virrpanna som jag är börjar jag givetvis med att titta på funktionerna för kalender och påminnelser. Kalendern synkar jag med outlook på jobbet, och även om det fortfarande blivit tokigt någon gång för att jag antingen inte synkat tillräckligt ofta eller läst kalendern på rätt sätt (alla barn i början…?), så är det åtminstone ett steg närmare ett organiserat och välordnat liv.

Men så var det det där med påminnelsefunktionen. Jag äter en medicin som jag tar på kvällen, när det är som stökigast med middag och övertrötta barn och allting – med andra ord, det är mer tur än skicklighet om jag kommer ihåg rackarns medicinen. Sagt och gjort, jag knapprar in en daglig påminnelse kl 18 i telefonen. Och sen, varje dag kl 18 får jag hjärtat i halsgropen, för att den lilla, söta lyxiga mobilen drar igång en signal som låter som en explosion i en fabrik för speldosor – och den tar aldrig SLUT heller…!

Ja, det är ju ingen risk att jag missar signalen i alla fall, möjligen bringar signalen i sig mig så ur fattningen att jag ändå glömmer vad den handlar om… Men – utvärdering pågår.

Fler tips ‘n tricks om vad man kan ha för nytta av mobilen? Nån som twittrar med sin? (hm – ”nytta”…?) Annat?

Annonser

5 Responses to Franska nerver

 1. Per Stromsjo skriver:

  …explosion i en fabrik för speldosor… 😀

  (Tja, jag brukar prata i min. Det är en rätt praktisk funktion, fast de som blir uppringda kan möjligen uppfatta saken annorlunda…)

 2. Jenny skriver:

  Huh… Prata? Varför då? Ja, det var ju innovativt, förstås – det kanske man skulle testa… *s*

 3. Ellinor skriver:

  sms:a gör jag rätt ofta med min telefon (mest för att slippa ringa -telefonfobiker som jag är :D)

 4. BaraJag skriver:

  Jag lägger in påminnelser för allt möjligt. Funkar sisådär för jag har en tendens att trycka bort
  dem i tid och otid. Ungefär som påminnelser i Outlook …

 5. Jenny skriver:

  BJ: Phah – du skulle testa speldosexplosionen, den väcker döda… Fast det är klart, jag trycker också bort – för att få tyst på eländet.

  Ellinor: Jag har rikets långsammaste SMS:tumme, jag är snarare en sån där jobbig människa som får ett SMS och ringer upp för att svara…!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: