Stalltips, mello omgång – eh, 3 eller 4?

Jag är så engagerad att jag inte minns vilken delfinal det är imorgon, men nog måste det vara fjärde? Struntsamma. Förhandslyssningen är släppt, och här kommer utvärderingen från juryn i Norra Utposterna:

Star pilots – jag gillar sånt här dunkadunka, lite radioskval-varning, men… ”kom igen katten, det svänger ju!”. Det är nån snutt som ringer saftiga plagiat-rubriker, men vad tusan – kvällspressen ska ju också leva.

Sarah Dawn Finer – Det tristaste med melodifestivalen är alla artister som får hygglig publicitet för en låt ett år, kommer igen nästa år med i princip samma låt. Det går aldrig hem, så varför händer det igen varje år? Det här är en sjukt trist ballad, gäsp. Kvällens kaffepaus, som Jacob Dahlin skulle ha uttryckt saken.

Malena Ernman – Ahh, såklart. Årets rockoperainslag. Apropå trista saker men festivalen, kan jag ju lägga till fenomenet ”stående inslag”. Lite schlager, lite rock, lite etno, lite obegripliga flirtar med klassisk musik. ”Alla ska med” – och så slutar det med att alla spyr på elängdet istället… Ring inte oss, vi ringer er, nääästa!

Thorleifs – Majgawd… Jag dör vid blotta namnet, när de börjar sjunga får jag allergisk chock med konvulsioner och knottror. Käre Gud – inte det…

Agnes Går säkert vidare för att Agnes är ett starkt varumärke – men egentligen… Egentligen, är det nån som kommer ihåg låter  tre sekunder efter att den är slut?

Susanne Alfvengren – Ännu en gammal avda… ehh, jag menar folkkär artist som gör comeback. Nej usch, nu börjar jag bli elak. Den här tror jag går vidare. För att vara comeback-artist sjunger Susanne riktigt bra, och för att vara en ballad är den helt OK. Men i Globen är det stopp.

Next 3 – jahapp, årets Raplåt… Nåja, för att vara en obligatorisk flirt med ungdomen, så tycker jag att det här är rätt bra… Den passerar – om den når Globen vet jag inte, men hellre den än mycket annat i denna bottenskrap-omgång…

Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng – [lång tystnad] Det här är på fullt allvar så trist att jag inte ens har något att skriva om det.  Nästa!

Nähä, det var sista låten. Det var väl synd – eller också inte… Det är svårt att sia något om detta yttersta bottennapp till startfält. Jag säger Star Pilots och Susanne Alfvengren direkt till globen. Sahlene&co och Agnes till andra chansen, kanske… Fast det värsta är att jag tror Thorleifs är farliga – hur hemska de än är. Jaja, den som lever får se.

Vad tror du?

Annonser

One Response to Stalltips, mello omgång – eh, 3 eller 4?

  1. Angela skriver:

    Har precis sett reprisen, och måste säga att min absoluta favorit blev din kafferast; Sarah Dawn Finer… så mäktig och vacker! Tror jag vill se henne ta hem hela skiten faktiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: