Bokreafyndet

Vad blev det då? På bokrean?

Ja, för det första irrade jag runt länge och väl och letade efter rea-avdelningarna för konst, filosofi och psykologi – ni vet sånt där navelpillande som jag gillar. Jag tänkte hela tiden att ”jag kommer garanterat inte att hitta dem förrän det är för sent och jag måste rusa till bussen”. Och mycket riktigt – fem i sex styrde jag mot kassan och DÅ fick jag se konsthyllan…Ty-ypiskt. Nåja, jag kan ju faktiskt slinka in en sväng imorgon också.

Men boken jag fick med mig var den här: Reklown: 30 år i reklamens manege av Jan Cederquist

För många år sen, jag tror att jag fortfarande bodde i Linköping då (1997-1998) lyssnade jag på Jan Cederquist när han höll föredrag på RMI Berghs (jo, det hette fortfarande så då). Jag minns inte vad det skulle handla om, men jag minns att det spårade ur fullständigt och kom att handla om gestaltpsykologi istället – och att det var ett av de bästa föredrag jag varit på.

Nu tänkte jag att jag skulle ta och läsa boken, så kanske jag ändå – 12 år senare – får veta vad det var han SKULLE ha pratat om. Boken kom just 1997, så den måste ha varit högaktuell den där gången.

Annonser

One Response to Bokreafyndet

  1. […] i tiden, till Berghs reklamskola och ett föredrag Jan höll där. Jag har skrivit om föredraget förut, och det är enda gången jag mötte honom, men det gjorde intryck. Så starkt intryck att jag […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: